SON DAKİKA



Haber > Eğitim > LGS 2019 başvuruları başladı

LGS 2019 başvuruları başladı

04 Nisan 2019 Perşembe - 10:17




MEB, milyonlarca adayın beklediği LGS kılavuzunu dün yayımladı. Kılavuza göre, 1 Haziran'da yapılacak sınav için başvurular 3 Nisan'da başladı,14 Nisan'a kadar sürecek.





Milli Eğitim Bakanlığınca, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu açıklandı.1 Haziran 2019'da yapılacak merkezi sınav başvuruları dün başladı 14 Nisan'a kadar sürecek. İki oturum olarak düzenlenecek sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.
Türkiye saatiyle birinci oturum 9.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacak. Merkezi sınav başvuruları elektronik ortam üzerinden yapılacak.
 
LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 



Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
 
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
 
SAYISAL ALAN TESTİNİN SÜRESİ 20 DAKİKA ARTIRILDI



 
Sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak.
 
Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.
 



Kılavuza göre Bakanlık, 60 dakika olan sayısal alan sınav oturumunun süresini 20 dakika uzatarak 80 dakikaya çıkardı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.
 
ADAYLAR GİRİŞ BELGELERİNİ 22 MAYIS'TA ALABİLECEK
 
Öğrencilerin sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2019'dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.



 
Merkezi sınav sonuçları, 24 Haziran 2019'da https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.
 
TARİHİ LİSELER LİSTEDE

 



Kılavuz ekinde, merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal  bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik  programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da  açıklandı. Buna göre, Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi sınav ile öğrenci  yerleştirilecek. Bu liseler arasındaki bazı meslek liselerinin sadece belirlenen  dal ve alanlarına öğrenci yerleştirilmesi yapılacak.
 
BU OKULLARIN KONTENJANI 139 BİN 120 OLDU
 
Öte yandan Bakanlık, bazı tarihi liseleri de merkezi sınav ile öğrenci  alacak okullar listesine dahil etti. Buna göre, Konya Anadolu Lisesi, Kastamonu  Abdurrahman Paşa Anadolu Lisesi, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi, Kars Alpaslan  Anadolu Lisesi, TokatGazi Osman Paşa Anadolu Lisesi, Yozgat Anadolu Lisesi,  Erzincan Anadolu Lisesi gibi tarihi liselere merkezi sınavla öğrenci  yerleştirilecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap