SON DAKİKA


Foto Galeri > Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

14 Aralık 2022 Çarşamba - 11:31

Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

1 / 4 Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

2 / 4 Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

Ay'ın karanlık yüzünün fotoğraflarını gören Karl Wolfe, gerçekleri basına açıklamak için 30 yıl beklemek zorunda kaldı. Çünkü ABD'nin Virginia eyaletindeki Langley Hava Kuvvetleri üssünde NASA'nın fotoğraf tamircisi olarak gizlilik anlaşması imzalamıştı. Ordu görevlisinin Ayın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdüÇavuş Karl WolfeÜste ekipmanları tamir edebilecek tek kişi kendisi olduğu için ona bu görev verilmişti. Böylece Wolfe'ye gizli görev bölgelerine girebilmesi için tam yetki verildi. Ekipmanları tamir etmek için üste karanlık bir odaya giren Wolfe'nin yanında başka bir havacı dışında kimse yoktu. Ekipmanları tamir etmek uzun bir zaman alacaktı.

3 / 4 Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

NASA'nın 1960'lı yıllarda Ay'a düzenlediği ilk görevleri tüm dünya yakından takip ediyordu. Dünya'dan Ay'a insanlar gidecek ve oraya Amerikan bayrağı dikecekti. Rusya da Amerika ile Ay'a insan gönderme yarışına girdi. O dönemde iki ülke arasında Ay'a ilk kimin gideceğine dair adeta resmi olmayan bir savaş başlamıştı. Amerika, Rusya'dan önce Ay'a çıkabilmek için tüm varlıklarını seferber ediyordu. Buna ordu da dahil.Ordu görevlisinin Ayın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdüNASA'nın çektiği Ay fotoğrafı1960'ların sonlarında ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli Çavuş Karl Wolfe, NASA'ya yardımcı olmak için görevlendirilmişti. Görevi ise uzay mekiğindeki hatalı çalışan fotoğraf ekipmanlarını onarmaktı. Ancak bu sırada gördüğü bazı fotoğraflar, tir tir titremesine neden oldu.

4 / 4 Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü

ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli Çavuş Karl Wolfe, NASA'nın Ay görevlerinde yer aldı. Ancak Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şeyi dünyaya duyurmak için 30 yıl bekledi. Zira gördüklerine inanması son derece güçtü...





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap