SON DAKİKA


Foto Galeri > Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

29 Ocak 2019 Salı - 13:44

1 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karadeniz Bölgesi'nin kırsal kesimlerinde yaşayan kadınlar, genç yaşlardan itibaren aile bütçelerine katkıda bulunmak için çalışıyor.

2 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Karadeniz'de kadınlar her mevsim çalışkanlıkları ile öne çıkıyor. Bölgenin zorlu doğa koşullarına rağmen yaz-kış bağ, bahçe ve tarlalarda çalışan kadınlar çay ve fındık topluyor, ot kesip, hayvanlarının bakımını yapıyor.

3 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Duman, 2 yıllık araştırma ile tedavi ettikleri 4 bin hastanın yaşam koşullarına ilişkin rapor hazırladı.

4 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Raporda; aktif çalışan, doğal beslenen, katkı maddelerinin olmadığı yiyecekleri tüketen, egzoz gazı bulunmayan yaylalarda temiz havayı soluyan özellikle daha çok çalışan Karadenizli kadınlarda kalp hastalıklarının daha az görüldüğüne yer verildi.

5 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Bağ ve bahçe işlerinde çalışan Ayşe Fettahoğlu (62), kendi tarlasında çalıştığını belirterek, "Yazın çayı kesiyoruz, patates, fasulye ekiyoruz. Kendi çabalarımız olmasa idare edemeyiz.

6 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Bahriye Arı ise, "Her ihtiyacımızı kendi emeğimizle karşılıyoruz. Bizim yardımcımız yok" derken Sevilay Sepetçi de, Sabah namazı ile kalktım. Gittim, yükümü aldım. Bunu bırakınca hayvanlara gideceğim. Bu işleri mecbur yapıyoruz. Düzenli bir gelirimiz yok.

7 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Dünyayı görüyorsunuz, yapmazsanız olmuyor ifadelerini kullandı. Kar da yağsa evde duramadığını anlatan Fadime Çelik ise, "İllaki bir şey yapmamız lazım. Yaz ayında her şeyi yapıyoruz, kış ayında da tüketiyoruz. Biz üşümeyiz, yaşantımız böyle ve alıştık

8 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

Odunlarımı kestim, sonra gidip hayvanlarımı yedireceğim. Ben çok yük taşıdım, araba yoktu. Şimdi arabalar var, gençler bizim yaptığımız işi yapmıyor.

10 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

11 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...

13 / 13 Karadeniz kadınının çalışkanlığı...





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap