SON DAKİKA


Foto Galeri > Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

28 Ocak 2023 Cumartesi - 11:00

Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

1 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Çalköy MağarasıTrabzon'un popüler güzelliklerinden birisi olan Çalköy Mağarası dar geçitleri ile ünlüdür. Güzelliği sayesinde turistler ve fotoğrafçılar tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu bölge en çok yaz aylarında ziyaretçi almaktadır.

2 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Altındere Vadisi Milli ParkıŞehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan bu alan, doğal yapısı ve eşsiz manzarası ile ön plana çıkmaktadır. Yılın her günü ziyarete açık olan bu parkın ziyaret saatleri belirli saatlerdir.

3 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Aygır GölüTrabzon şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan bu bölge, sessiz ve sakin olmasının yanı sıra şahane bir güzelliğe sahip olmasından dolayı binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Kamp ve çeşitli sporları yapmak için oldukça elverişli bir bölge olan Aygır Gölü aynı zamanda Türkiye'nin de doğal güzellikler sıralamasındadır.

4 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Haldizen YaylasıŞehir merkezine 95 kilometre uzaklıkta olan bu yayla müthiş doğal mimarisiyle yılın her döneminde binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda yayla turizmi ve kamp için oldukça elverişli olan bu bölge, bu özelliği ile oldukça önemli bir doğal güzelliktir.

5 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Trabzon'da Gezilecek Doğal Mekanlar Nelerdir?Trabzon, tarihî birçok yapıya sahip olduğu gibi iklimi ve doğası sayesinde oldukça fazla doğal güzelliklere de sahiptir. Hepsi de birbirinden güzel ve görülesi yerler olan bu doğal mekanları şöyle listeleyebiliriz;UzungölSadece Trabzon'da değil ülke genelindeki oldukça önemli doğal bir güzellik olan Uzungöl şehir merkezine yaklaşık olarak 90 kilometre uzaklıktadır. Yemyeşil yaylaların arasında cam gibi bir gölün olduğu bu bölge oldukça sık ziyaret edilmektedir.

6 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

BedestenCenevizliler tarafından inşa edilen bu tarihi çarşı Osmanlı döneminde eklemeler yapılarak oldukça genişletilmiştir. Kapalı çarşı olarak faaliyette olan bu mekan Trabzon sakinleri ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

7 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Kızlar ManastırıTrabzon şehir merkezinde en yüksek bölgesi olan Boztepe'de bulunan bu yapı, 3. Alexios tarafından 1349 ile 1390 yılları arasında inşa edilmiştir. İldeki diğer manastırlara göre ulaşımı oldukça kolaydı ve bu sebeple oldukça fazla ziyaretçi alır.

8 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Kuştul ManastırıMaçka ilçe sınırının yakınlarında olan Kuştul Manastırı tahminlere göre 8. Yüzyılda inşa edilmiştir. Sarp bir kayaya inşa edilmesi nedeniyle ulaşım çok güçtür. Heybetli ve devasa yapısından günümüzde çok az sayıda kalıntı kalmış olsa bile bulunduğu konum nedeniyle yıl boyunca ziyaretçi çekmektedir.

9 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Ayasofya Müzesi1250 ile 1260 yılları arasında dönemin Trabzon İmparatoru 1. Manuel tarafından yaptırılmıştır. Bölgenin Osmanlı topraklarına girmesi ile berabere uzun bir dönem camii olarak faaliyete devam eden Ayasofya Kilisesi 1944 yılında müze olarak hizmete geçmiştir.

10 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Atatürk KöşküO dönemler Rum Kostantin Kabayanidis tarafından 1890 senesinde inşa edilmiştir. Sarı Çam ormanları mevkiinde bulunan bu köşke Cumhuriyet döneminde ziyarette bulunan Atatürk, köşkü çok beğenmiş 3 gün kadar konaklamıştır. Sonraki yıllarda bu köşk Atatürk'e hediye edilmiştir. Haftanın her günü ziyarete açık olan Atatürk Köşkü Trabzon'un Soğuksu Mahallesindedir.

11 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Santa Maria KilisesiOsmanlı padişahlarından Abdülmecid tarafından, gelen yabancıların ibadetlerini yapabilmeleri için inşa ettirilmiş olan bu kilise günümüzde hala faaliyettedir. Şehir merkezinde olduğu için ulaşımı oldukça kolaydır.

12 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Trabzon KalesiYukarı hisar, orta hisar ve aşağı hisar olmak üzere 3 bölümden oluşan bu kale Trabzon şehir merkezinin içindedir, ziyaretçilerinin ulaşması oldukça kolay olduğu için sık sık yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilir.

13 / 13 Trabzon'da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Sümela ManastırıTrabzon deyince ilk akıllara gelen tarihi ve turistik mekan Sümela Manastırı'dır. Diğer ismiyle Meryem Ana Kilisesi civardaki en sık ziyaret edilen ve turist çeken bir tarihi mekândır. Maçka Dağlarının kayalıklarına yapılmış olan bu yapı rivayetlere göre 375-395 yılları arasında Bizans döneminde yapılmıştır.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap