SON DAKİKA



Haber > Gündem > AB'den kritik düzenlemeye yeşil ışık

AB'den kritik düzenlemeye yeşil ışık

15 Nisan 2019 Pazartesi - 13:39




Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, telif hakları kurallarının güncellenmesine yönelik düzenlemeyi onayladı.





AB Konseyi, telif hakları kurallarının güncellenmesi amacıyla  hazırlanan düzenlemenin kabul edildiğini açıkladı. Buna göre Google gibi internet platformlarının arama sonuçlarında  haberleri yayınlayabilmek için içerik üreticilerinden ücret karşılığında lisans  alması gerekecek. YouTube başta olmak üzere video paylaşım platformlarının fikri  mülkiyet haklarına aykırı içerikleri hızla kaldırması ve içerik sağlayanlara daha  fazla ödeme yapması sağlanacak.
Google, Facebook ve Twitter tarzı dijital platformlar, çeşitli  tedbirlerle kullanıcıların telif hakları yasalarıyla korunan ürünleri  yüklemelerini engelleyecek. Esprili biçimde değiştirilerek internet üzerinden  yayılan video, fotoğraf ve hareketli resimlere ise izin verilecek.
Düzenlemenin AB'nin resmi gazetesinde yayınlanmasının ardından üye  ülkelerin 2 yıl içinde yeni kuralları uygulamaya başlaması gerekiyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap