SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

07 Mayıs 2024 Salı - 09:38




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Özgür Özel, bugün saat 12.00'de TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek. 
 
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: "16 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
 
28 ŞUBAT DAVASI ERTELENDİ, DÖNEMİN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ZEYBEK, "28 ŞUBAT SÜRECİNDE DARBE DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİLDİR" DEDİ

28 Şubat davasında mahkeme davanın 9 Eylül'e ertelenmesine karar verdi. Duruşmada tanıklık yapan ve erteleme kararının ardından açıklama yapan dönemin hükümet sözcüsü Namık Kemal Zeybek" 28 Şubat sürecinde darbe diye bir şey söz konusu değildir" dedi.
 
ERDOĞAN'DAN BÜROKRASİYE VE AKP'Lİ YÖNETİCİLERE MESAJ: EKSİKLERİN, HATALARIN, VARSA İHANETLERİN ÜZERİNE KARARLI BİR ŞEKİLDE GİDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasetçiler, kamu görevlileri, yönetim mevkiindekilerin ülkeye ve millete karşı vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz" diyerek, "Eski Türkiye manzaralarını milletimize tekrar yaşatmamakta kararlıyız. Bu konuda özellikle son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların, varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz" ifadelerini kullandı.
 
ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP'Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ
VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"


Özel, gazetecilerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP içinde bir karışıklık planı olduğu” iddiasıyla ilgili soruları üzerine "Hiç kimse korkmasın. CHP'yi topuyla, tüfeğiyle, tankıyla darbeciler karıştıramadı. Biz her seferinde bazen düştük, hep beraber düştüğümüz yerden kalktık. Şimdi yerdeyken kalkacağına inanan bir parti, tarihinin en önemli çıkışlarından birinde böyle özgüvensiz tartışmalarla kimse kimseyi meşgul etmesin. İşimiz var daha iktidar olacağız” dedi.
 
MHP'DEN 'OSMAN KAVALA' ÇIKIŞI: YARGI GÖREVİ YAPANLARA EMİR VERMEK, BASKI YAPMAK VEYA NÜFUZ İCRA ETMEK SUÇTUR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur" dedi.
 
YSK BAŞKANI YENER 31 MART SEÇİM SONUÇLARINI AÇIKLADI

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Yerel seçimlerine dair kesin sonuçları açıkladı. Yener, "30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazanmıştır" dedi.
 
GAZİANTEP'TE BETON MİKSERİ İLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 9 ÖLÜ

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yolcu minibüsü ile beton mikseri çarpıştı. Kazada 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi. Adalet Bakanı Tunç ise kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını belirterek, 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu. 
 
"SİBERGÖZ-38" OPERASYONLARINDA 51 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen "Sibergöz-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını bildirdi. 
 
1 MAYIS GÖZALTILARINDA 11 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

1 Mayıs soruşturması kapsamında polisin ev baskınlarıyla gözaltına alınan 12 kişiden 11'i hakkında tutuklama kararı verildi, 1 kişi serbest bırakıldı. Cumartesi akşamı tutuklanan 38 kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 49'a yükseldi. 
 
SİNAN ATEŞ’İN EŞİ ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ: “CUMHURBAŞKANI’NDAN RANDEVU İSTEDİM. SABIRLA BEKLEDİK, SONUNA KADAR GİDECEĞİM”

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Özgür Özel'le görüştü. Ateş, görüşmenin ardından, "Bu cinayetin sorumluluları bulunup, yargılanana kadar davanın peşinde olacağım. Cumhurbaşkanından da randevu istedim, bekliyorum" diye konuştu. Öte yandan 145 sayfalık Sinan Ateş iddianamesinde, 22 tutuklu dışında kalan “diğer şüpheliler”le ilgili tek cümlelik bir ayırma kararı yer aldı. Ama savcı dosyası ayrılan şüphelilerin kim oldukları, kaç kişi oldukları ve dosyalarının neden ayrıldığını belirtmedi.
 
ZAFER PARTİSİ'NDEN CUMHUR İTTİFAKI'NA SERT ELEŞTİRİ: SİNAN ATEŞ CİNAYETİ ÜZERİNDEN MENFAAT DEVŞİRMEYİN, YARGIYA MÜDAHALE ETMEYİN

Zafer Partisi Sözcüsü ve Alparslan Türkeş döneminin son Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, partisinin Türkiye gündemine ilişkin görüşlerini paylaştı. Karamahmutoğlu, Cumhur İttifakı'na Sinan Ateş cinayeti üzerinden sert eleştirilerde ve çağrıda bulunarak, "Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar, adeta muktedirler tarafından rehin alınmıştır. AKP hükümetinden beklediğimiz; yargıya müdahale etmemesidir. Bu siyasi cinayetten bir menfaat devşirmemesidir" dedi.
 
TBMM KOMİSYONU BUGÜN İLİÇ'TE OLACAK: MUHALEFET ÇED RAPORLARINI SORDU, KOMİSYON BAŞKANI AFAD'IN ÖDÜLÜNÜ ÖVDÜ

Dün toplanan komisyonda sunum yapan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ise heyelanın önüne yapılan sed projesine "DSİ'nin ödenek ayırmadığı"nı söyledi. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın "Projeyi siz mi yapıyorsunuz, kontrol ediyor musunuz" sorusuna Balta, "Firma kendi projesini proje firmalarına yaptırıyor. Resmi olarak bir kontrol mekanizması yok" diye cevap verdi. Balta, ÇED raporuna ilişkin ise "Biz bakıyoruz, gönderdiği projeye bakıyoruz neyse, uygunsa uygun, değilse 'Burayı da düzelt' diye bir daha geri gönderiyoruz. Derken bu süreç üç defa mı, bilmiyorum üçüncüde de ancak uygun görüş verildi" diye konuştu.
 
İYİ PARTİ'NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ile İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TBMM Grup Başkanvekilleri oldu.
 
MANSUR YAVAŞ'TAN AHMET DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Davutoğlu ile görüşmesini sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla duyuran Yavaş, "31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Ankara’da bize desteklerini açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın @Ahmet_Davutoglu’na teşekkür ziyaretinde bulunduk. Kentimizi ortak akılla ve hep birlikte yönetmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
İMAMOĞLU: "GEÇTİĞİMİZ DÖNEM YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN YARIŞTIRILACAĞI BİR 5 YIL YOK. ÇOK İLERİDE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri’ tanıtım toplantısında; “İfade etmekten artık geri durmuyorum; geçtiğimiz dönem yapmış olduğumuz yatırımların yarıştırılacağı bir 5 yıl yok. Bizim çok ileride olduğumuzu düşünüyorum. Çok başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Ve kırdığımız bu hizmet, üretim ve yatırım rekorlarını İstanbul'da yeni dönemde de devam ettireceğiz” dedi.
 
CHP’Lİ NAMIK TAN: "AKP-MHP KOALİSYONU CUMHURİYETE İHANET EDİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili emekli büyükelçi Namık Tan, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmamasının “anayasayı askıya almak" olduğunu belirterek AKP ve MHP’nin bu uygulamalarıyla cumhuriyete ihanet ettiği yorumunu yaptı.
 
5 YAŞINDAKİ EDANUR’UN ÖLÜMÜ SORUŞTURMASINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN İBB AĞAÇ AŞ GENEL MÜDÜRÜ TESLİM OLDU, ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Beş yaşındaki Edanur’un Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı’nda İBB ekipleri tarafından açılan bir çukura düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkartılan İBB iştiraki Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas, savcılığa teslim oldu. Ali Sukas, adli kontrolle serbest bırakıldı. 2019’da Ağaç AŞ’nin genel müdürlüğüne getirilen Ali Sukas, İYİ Parti GİK Üyesi Berna Sukas’ın eşi.
 
KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI MESUT ÖZARSLAN: “1 MİLYAR 755 MİLYON TL KEÇİÖRENİMİZİN BORCU BULUNMAKTADIR”

31 Mart yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mesut Özarslan, önceki dönemden kalan belediye borcunu ANKA Haber Ajansı’na açıkladı. Özarslan, “Belediyemizin borcunu geldiğimiz günden beri noktası virgülüne kadar hesaplattık. 1 milyar 755 milyon 519 bin 103,73 TL Keçiören Belediyemizin birebir borcu bulunmaktadır” dedi.
 
EDİRNE HAVSA BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEN: "BELEDİYENİN BORCU 83 MİLYON TL. HİÇBİR İŞ YAPMASAK, MAAŞ ÖDEMESEK BU BORCA GELİRİMİZ YİNE YETMİYOR”

31 Mart yerel seçiminde AKP’den CHP’ye geçen Edirne Havsa Belediyesi’nin önceki dönemden kalan borcu, afişle belediye binasına asıldı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, “Hiçbir iş yapmasak, maaş ödemesek bu borca gelirimiz yine yetmiyor. Havsa Belediyesi’nin borç stoku 82 milyon 133 bin 567 TL ve nüfusumuz 8 bin 700. Kişi başı düşen borç 9 bin 440 TL’dir. Planlı ve programlı çalışarak verimliliği arttırıp tasarrufa gideceğiz” dedi.
 
DİYARBAKIR’DA 2 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda gazeteciler Nurcan Yalçın ve Derya Us gözaltına alındı.
 
ERDOĞAN'A "KEŞKE YARGILANSANIZ" DİYEN DOKTORA "CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET" DAVASI AÇILDI!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Keşke yargılansanız” ifadelerini kullanan bir doktora dava açıldığı ortaya çıktı.
 
KULİS: AKP'DE HÜKÛMETİN 2028'E KADAR GİDEMEYECEĞİ KONUŞULUYOR; ERDOĞAN PARTİYİ HER TÜRLÜ OLAĞANÜSTÜ GELİŞMEYE GÖRE HAZIRLAYACAK

Gazeteci Nuray Babacan, AKP'de hükûmetin 2028’e kadar gidemeyeceği, bu nedenle “sonbahar kongresi ve oluşacak kadronun” partinin geleceği için hayati önem taşıdığını aktardı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kongrede partiyi her türlü olağanüstü gelişmeye göre hazırlayacağını yazdı. 
 
AKP “AKTÖR” ARIYOR; “PARTİDE ERDOĞAN DIŞINDA YENİ POLİTİKALAR ÜRETEBİLEN İSİMLER YOK!”

31 Mart yerel seçimlerinde oy kaybı yaşayan ve 22 yılın ardından ikinci parti konumuna düşen AKP’de yeni dönem için değişim ve dönüşüm hazırlıkları devam ediyor. Kulislerde yerel seçimlerdeki kaybın önemli nedenlerinden birinin “partinin kazanacak aday sıkıntısının olduğu” konuşuluyor. AKP’de “aktör” arayışı var.
 
KULİS | CHP'Lİ KURMAYLAR: ÜLKE DEMOKRASİNİN ALTINA DİNAMİT KOYAN İKTİDARLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA YAN YANA GELMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde kurmayları ile bir araya geldi. MYK toplantısında Özel, “Yerelde iktidar olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz” mesajını verdi. Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirme yapan CHP'li yetkililer “AYM ve AİHM kararlarını uygulamayan, her adımda ülke demokrasinin altına dinamit koyan iktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EKONOMİ POLİTİKAMIZDAN GERİYE DÖNÜŞ OLMAYACAKTIR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Kabine Toplantısından sonra yaptığı konuşmada, "Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek, ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk, bundan geriye dönüş olmayacaktır. Orta Vadeli Program başarılı şekilde çalışıyor. " diye konuştu.
 
KAAN 2. UÇUŞUNU TAMAMLADI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün milli muharip uçağı KAAN'ın 2. uçuşunu başarıyla tamamladığını bildirdi. KAAN 14 dakika havada kaldı ve 10 bin feet yüksekliğe ulaştı 
 
FAHİŞ FİYAT VE STOKÇULUĞA 61 MİLYON LİRALIK CEZA

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. 
 
OTOMOTİV İHRACATI NİSANDA YÜZDE 2 ARTIŞLA 2,75 MİLYAR DOLAR OLDU

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin nisan ayı ihracatı geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 2,1 artışla 2 milyar 746 milyon dolar oldu. 
 
BANKACILIĞIN KÂRINDA HIZLI ARTIŞ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre sektörün net kârı ilk çeyrekte yıllık yüzde 44,7 artış kaydetti. Mart ayında yıllık artış ise yüzde 94,4 oldu. 
 
İSTANBUL PARK'TA SÜREÇ TAMAMLANDI

İstanbul Park pistinde ihale süreci tamamlandı. İhaleyi kazanan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pist ve arazisinin yapım ve kira sözleşmesini imzaladı. 
 
REKABET KURULU'NDAN META'YA 335,7 MİLYON LİRA CEZA

Rekabet Kurulu, META'nın, Türkiye'deki tüm 'Threads' kullanıcılarının profillerini devre dışı bırakarak uygulamanın faaliyetlerini sonlandırması üzerine, daha önce alınan tedbir kararında verilen günlük para cezasının sonlandırılarak, 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
 
YILIN İLK 4 AYINDA 17 HÜKÛMET KONAĞI İHALE EDİLDİ: DEVLETİN KASASINDAN 2 MİLYAR 14 MİLYON TL ÇIKACAK

Kamuda tasarruf programının devreye alındığı şu günlerde yapılan hükûmet konağı ihaleleri dikkatleri çekiyor. Konaklar için yalnızca nisan ayında 6 yeni sözleşme daha yapıldı. Sözleşmeleri yeni imzalanan 6 konağın maliyeti 825 milyon 187 bin TL olarak belirlendi. 2024 yılında sözleşmesi imzalanan konak sayısı 17’ye yükselirken, 17 konak için devletin kasasından 2 milyar 14 milyon TL çıktı.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
HAMAS, MISIR VE KATAR’IN GAZZE İÇİN ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

Hamas, Mısır ve Katar’ın Gazze için ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurdu. Gazze'de, 7 Ekim 2023'ten beri İsrail'in saldırıları devam ediyordu.
 
HAMAS’IN ATEŞKESİ KABUL ETMESİNE İSRAİL REFAH BOMBARDIMANIYLA YANIT VERDİ

Hamas’ın Gazze’de ateşkesi kabul ettiğini açıklamasının ardından toplanan İsrail savaş kabinesi oy birliği ile Refah operasyonuna devam kararı almıştı. Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında bulunan kent gece boyunca savaş uçakları ve top atışlarıyla bombalandı. İsrail Savunma Bakanlığı vurulan yerlerin Hamas hedefleri olduğu açıklaması yaptı. Beyaz Saray Refah'a saldırıyı desteklemediğini yineledi.
 
REFAH'A OPERASYON; İSRAİL, MISIR'LA OLAN SINIR KAPISININ GAZZE TARAFINI ELE GEÇİRDİĞİNİ DUYURDU

İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.
 
NETANYAHU, AL JAZEERA’NIN İSRAİL’DEKİ OFİSİNİ KAPATTI, MALLARINA EL KOYDU: “HALKI ASKERLERE KARŞI KIŞKIRTIYOR”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, kabine toplantısı sonrası Katar merkezli Al Jazeera'nın İsrail'deki faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı. Kararın gerekçesi “Kanalın Hamas ağzıyla konuşması, İsrail'in güvenliği için bir tehdit olması ve toplumu askerlere karşı kışkırtması.” Al Jazeera’nın İsrail’deki bazı mallarına da el konuldu.
 
CUMHURİYETÇİ SENATÖRLERİN UCM BAŞSAVCISINA TEHDİT MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI: “NETANYAHU HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARIRSANIZ, SİZ VE AİLENİZ ABD’YE GİREMEZ”

ABD’deki 12 Cumhuriyetçi senatörün İsrail ile ilgili soruşturma yürüten ve Netanyahu dahil, üst düzey İsrailli yetkililer hakkında tutuklama kararları vermesi beklenen Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’a yazdığı tehdit mektubu ortaya çıktı. Mektupta senatörler “İsrail'i hedef alırsanız, biz de sizi hedef alacağız. Çalışanlarınızı ve ortaklarınızı yaptırımlarla cezalandıracağız; sizi ve ailenizi Amerika Birleşik Devletleri'ne sokmayacağız”diyor. UCM, önceki gün mahkemeye yönelik tehditlerle ilgili açıklama yapmıştı.
 
BLİNKEN, DÜNYADAKİ İSRAİL KARŞITLIĞINI TİKTOK’A BAĞLADI: “BAŞKAN BU KONUDA ADIMLAR ATACAK”

Arizona’daki Sedona Forumu’nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in PR’da neden başarısız olduğuyla ilgili soruya cevap verirken Tiktok'u suçladı: “TikTok'taki yayınların ve diğer sosyal medya sitelerine göre Filistinlilerin bahsedilme sayısına bakarsanız, TikTok’taki Filistin destekçisi yayınlarının fazla olduğunu görürsünüz. Başkan bu konuda adım atacak.”
 
ÇİN LİDERİ BEŞ YIL SONRA AVRUPA’DA: FRANSA, MACARİSTAN VE SIRBİSTAN’I ZİYARET EDECEK

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping 5 yıl aradan sonra çıktığı ilk Avrupa turunun ilk durağı Fransa’ya gitti. Jinping’i Fransa’nın 34 yaşındaki Başbakanı Gabriel Attal karşıladı. Şi, yarın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursulavon der Leyen ile görüşecek. Şi’nin Fransa’nın ardından durakları Sırbistan ve Macaristan olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap