SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e hızlı tren müjdesi! Ama Trabzon...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e hızlı tren müjdesi! Ama Trabzon...

03 Mart 2024 Pazar - 14:19




Bakan Abdulkadir Uraloğlu Karadeniz'e hızlı tren getireceklerini söyledi.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'da açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, "Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz. Ve Hızlı Tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız" dedi.

Bakan Uraloğlu, "Bildiğiniz üzere yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getiriyoruz. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattımızı açmıştık. Şimdi Hızlı Tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saat süren seyahat süresi 2 saat 45 dakika olacak. 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesi de gündemimizde. İnşallah bu yıl içerisinde onun da proje çalışmalarını başlatacağız. Samsunlu kardeşlerimiz bizden bir şey daha bekliyor. Samsun Batı Çevre Yolu'nu yatırım programına aldık. Hedefimiz 2024 yılı içerisinde ihalesini yapmak" açıklamasında bulundu.

Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap