SON DAKİKA



Haber > Ordu > Boztepe’yi betona boğmayın Trabzon gibi olmayın

Boztepe’yi betona boğmayın Trabzon gibi olmayın

05 Mayıs 2024 Pazar - 09:19




TMMOB Mimarlar Odası Ordu Şube Başkanı Havva Güner Eriş’ten dikkat çeken sözler





Eriş, “Boztepe’yi tahrip ediyoruz, koruyamıyoruz. Vahşice inşaatlar yapılıyor. Ordu betonlaşmada Trabzon ve Samsun gibi olma yoluna girdi” dedi

REVİZE EDİLMELİ

Eriş, Boztepe’nin bütünsel doğal görünümünün bozulduğuna dikkat çekerek, “Boztepe'nin daha fazla bozulmasını önlemek için doğal sit alanı ilan edilmesi gerekir. Ya da Ordu Belediyesi dönemindeki 2005 yılında mecliste karar altına alınan ''Boztepe Öngörünüm Plan Notları''nın yeniden revize edilerek güncellenmesinin sağlanması gerekir” dedi

KAMU BİNALARI

Ordu’nun, Trabzon ve Samsun gibi betona boğularak ilerleme yoluna girdiğini söyleyen Eriş, “Boztepe'nin doğal sit alanı ilan edilmesi gerekir. Yada 2005 yılında mecliste karar altına alınan ''Boztepe Öngörünüm Plan Notları''nın yeniden revize edilerek güncellenmesinin sağlanması gerekir. Boztepe kamu binalarıyla çirkinleşti” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI

Eriş, “Yerel yönetimlere önerimiz; bundan sonra bölgeyi daha fazla yormamak ve doldurmamak için özel imar planlarının yapılmaması ve 2005 yılında bile bir ihtiyaç olarak görülen, ''Boztepe Ön Görünüm Bölgesi'' için belirlenen yapılaşma parametreleri ivedilikle güncellenerek karar altına alınmasının sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap