SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı’dan Rize-Artvin Havalimanı için dikkat çeken sözler: Kafes balıkçılığı bir katliamdır!

Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı’dan Rize-Artvin Havalimanı için dikkat çeken sözler: Kafes balıkçılığı bir katliamdır!

01 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:21




Ocaklı, Rize-Artvin Havalimanının yanı başında, uçuş güvenliğini riske atan ve hukuku dolanarak yapılmak istenen kafes tipi balıkçılık projelerinin bir katliam olduğuna dikkat çekti





PAZAR’DA YAPILACAK

Karadeniz’de HES’ler, taş ocakları, maden ocakları gibi tahribatlar devam ederken, bunlara bir yenisi Rize’nin Pazar ilçesinde ekleniyor. Ocaklı, Rize-Artvin Havalimanının yanı başında, uçuş güvenliğini riske atan ve hukuku dolanarak yapılmak istenen kafes tipi balıkçılık projelerinin tehlikesine dikkat çekti.
 
BU PROJE BİR KATLİAM

Ocaklı, Pazar’da yapılmak istenen kafes balıkçılığı işinin, Uçuş güvenliğini tehdit edeceğini,doğal balıkçılığı yok edeceğini, turizmi olumsuz etkileyeceğini, plajlarda deniz suyu kirliliği oluşturacağını ifade eden Ocaklı, “Bir firmanın ticari beklentileri nedeniyle böyle bir projeye izin verilmesi adeta bir katliamdır” İfadelerini kullandı.
 
RAPORLARI GİZLİYORLAR

Ocaklı, “ÇED raporlarını halktan gizliyorlar. Artvin Havalimanı Müdürlüğü, kafes balıkçılığında yemleme sırasında kuş popülasyonu artacağından kuşların uçaklara çarpma riski bulunduğunu, bunun uçuş güvenliğini tehlikeye düşüreceğini vurgulayarak, söz konusu projelere izin verilmemesi gerektiğini belirtiyor” diye konuştu.

HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap