SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ Tıp Fakültesi borç batağında! Sağlık Bakanlığı'na mı devredilecek?

KTÜ Tıp Fakültesi borç batağında! Sağlık Bakanlığı'na mı devredilecek?

Karadeniz Özel

24 Nisan 2019 Çarşamba - 09:52




Ekonomik sıkıntılardan dolayı tıbbi malzemenin tükendiği KTÜ Tıp Fakültesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devrolacağı iddia ediliyor





Karadeniz Gazetesi / Özel / Fatih SAYGIN // Ekonomik sorunlarla boğuşan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde sağlık hizmetleri durma noktasına geldi. Borçlu olan hastanenin tıbbi malzeme ihtiyacı için firmaların ihalelere girmediği iddia edilirken hastaların tedavi için kendi imkanlarıyla tıbbi malzeme temin ettiği belirtiliyor. Eczacılar ve medikalcilerin bu noktada hastane koridorlarında cirit attığı ifade ediliyor.

HASTLAR ÇARESİZ

Fakültenin kan bankasındaki trombosit ve kan verme setlerinin azaldığı ve hastaların Kızılay’a yönlendirildiği hastalar tarafından dile getiriliyor. Kızılay’da 3 saati aşan işlemler acil hastaların sağlık durumunu da sıkıntıya sokuyor. Tıbbi malzeme temin noktasında da maddi imkanı olmayan hastalar çaresiz durumda bekliyor. Hasta yakınları da hastane yönetimine ulaşamadıklarını dile getiriyorlar.

BORÇ BATAĞINDA

Tedavi süreci sıkıntıya giren hastalar başka illere nakil olmaya çalıştığı kaydedilirken hastanenin geleceği de soru işaretleri oluşturuyor. Borç batağında olduğu iddia edilen hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devrinin yüksek sesle dillendirildiği iddia ediliyor. Personel ve doktor kadrosuyla bölgenin sağlık üssü olan KTÜ Tıp Fakültesi ekonomik olarak da Trabzon’un önemli kurumları arasında yer alıyor. 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap