SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Muhtarlar sabıkalı çıktı! Seçim sil baştan

Muhtarlar sabıkalı çıktı! Seçim sil baştan

05 Mayıs 2024 Pazar - 10:24




Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi’nde eski muhtar ve yeni muhtarın sabıka kaydı çıkınca seçimin yenilenmesine karar verildi





SEÇİLMEYE ENGEL

Trabzon'un Çaykara ilçesinde, muhtar adaylarından Hasan Asan, 137 seçmenin oyunu alarak muhtar seçildi. Seçimi kaybeden Yakup Toprak, Asan hakkında seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğu gerekçesiyle muhtarlığının iptal edilmesi talebiyle önce İlçe Seçim Kuruluna, itiraz süresinin geçmesi üzerine de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itirazda bulundu.

HAPİS CEZASI

YSK, Asan hakkında Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasıyla yargılandığı belirledi. YSK, seçimi kazanan Hasan Asan'ın seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğundan mazbata düzenlenemeyeceğine, muhtarlık mazbatasının seçilme yeterliğine sahip en çok oy almış olan sıradaki adaya düzenlenmesine karar verdi.

AYNI KANUNDAN

Seçimi kaybeden Toprak'ın da aynı Kanunu'na muhalefet suçundan 18 ay hapis cezasının bulunduğunun anlaşılması üzerine, her iki adaya da mazbata verilmemesine hükmeden YSK, üçüncü bir aday olmaması dolayısıyla Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran'da yeniden seçime gidilmesine karar verdi. Seçime kadar, muhtarlık görevini de seçilen adayın birinci azası Özkan Toprak'ın yürütmesi kararlaştırıldı.

HABER: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap