SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon asla Pontus mahreci olamaz!

Trabzon asla Pontus mahreci olamaz!

Karadeniz Özel

17 Nisan 2019 Çarşamba - 14:41




Şehirde son günlerde yaşananlar büyük Önder Mustafa Kemal’in o sözlerini akıllara getirdi…





İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nun tek yetkili vize başvuru merkezi Kosmos’un İstanbul’un ardından Trabzon’da vize başvuru merkezi açması Trabzon’da tepkilere neden oldu. 
Trabzon’daki Sivil Toplum Kuruluşları duruma tepki göstererek “Ofisin açılmasındaki maksadı görüyor, okuyor ve yetkilileri uyarıyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Yunanistan’ın, “Pontus” gibi, olmayacak hayallerin peşinden koşması, “dünya barışı” için son derece tehlikeli olduğunun bilinmesine rağmen Trabzon’da bir merkez açması kafalarda soru işareti yaratırken tepkileri de beraberinde getirdi.






Trabzon Rum İmparatorluğunun Başkenti Trabzon Fatih Sultan Mehmet’in aylar süren ablukasına dayanamayıp yıkılarak, Fatih’in, Kral Davit Komnenos’u 15 Ağustos 1461 de teslim alması Ve de Trabzon Kalesine Osmanlı-Türk Bayrağını dikmesi ile Trabzon, Osmanlı İmparatorluğuna katılmıştı. Kurtuluş Savaşı kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e karşı olan tepkileri dinmeyen Yunanistan dış güçlerinde desteği ile hayallerinin peşinde koşmaktan geri durmuyor. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğun günden Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinin tüm dünya tarafından benimsenmesinin ileri görüşlü bir lider olduğunu ortaya koymuştu. Bu gerçeğe rağmen Yunanistan’ın bugün yayılmacı ve yanlış ve tehlikeli bir politika izleyerek Pontus hayallerinin peşine düşmesinin yaratacağı gelişmelerin ve sonuçlarına katlanması gerektiğinin bilinmesinde fayda olduğu gerçeği kaçınılmaz.

10 İLDE TESPİT YAPILIYOR




Yunanistan’ın Pontus hayalini gerçekleştirme hamleleri devam ediyor. Yunanistan’ın Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Giresun, Kastamonu, Ordu, Trabzon, Gümüşhane ve Rize’de  dış güçlerin desteği ile Pontus hayallerini gerçekleştirmek için girişimde bulunmayı sürdürüyor.






STK’LARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Bu doğrultuda Yunanistan’ın Trabzon’da Kosmos Visze Başvuru Merkezi açması dikkatlerden kaçmadı.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Trabzon Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Şubesi, Türk Ocakları Trabzon Şubesi, Kamu-Sen İl Başkanlığı, Türk Eğitim-Sen 1’nolu Şube, Türk Sağlık-Sen, Türk Büro-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Eğirim-Sen 2 Nolu Şube, Türk Haber-Sen, Türk İmar-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen, Türk Kültür Sanat-Sen, Trabzon Ülkü Ocakları, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ile Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası’nın Trabzon Şuseleri ortak açıklama yaparak bu gelişmeye tepki gösterdi. 




KARA PROPAGANDA

Vize ofisinin açılmasına Trabzon’da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu tepki göstererek yaptıkları ortak açıklamada, “Yunanistan Parlamentosu, 19 Mayıs 1919 tarihini asılsız ‘Pontus Soykırımı Günü’ olarak 24 Şubat 1994’te kabul etmiştir. Ardından dünyanın değişik yerlerinde faaliyet gösteren ‘Pontus Dernekleri’ vasıtasıyla bu kara propaganda çeşitli ülke parlamentolarından geçirilmiştir. Bu çabalar ortada iken; böyle bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olması çok manidardır. Türk Milletine, onun binlerce yıllık tarihine ve 100 yıl önceki haklı ve Millî Mücadelemize leke vurulmaya çalışılan bir süreçte, turizm ve ticari faaliyet masumiyeti arkasına saklanan niyeti okumak feraset sahibi insanlar için çok zor olmasa gerek.






MİLLİ HASSASİYET

Böylesi senaryolar, çevreci görüntüyle 28 Eylül 1997’de 'Çevre, Din, Bilim Sempozyumu' adıyla da sergilenmeye çalışılmış, ancak Trabzon’un milli hassasiyet duvarını aşamamıştı. Bilindiği üzere ilgili gemi, Trabzon limanına yanaşamamış açıkta beklemiş ve takiben de çekip gitmişti. Biz Trabzon’daki Milli Hassasiyeti olan kuruluşlar olarak; 22 yıl önce hangi duruşu sergilediysek bugün de aynı noktadayız. Bu hassasiyetimizi Trabzon kamuoyu ve bu ofisin açılmasındaki art niyetlilerle paylaşmak isteriz. Ofisin açılmasındaki maksadı görüyor, okuyor ve yetkilileri uyarıyoruz. Zira Trabzon ile Yunanistan arasında fiziki bir bağlantı olmadığı, deniz ve hava ulaşımının yaygın olmadığı, seyahat eden insan sayısının çok az olduğu gerçeği göz önüne alındığında, böyle bir ofis ihtiyaç değildir. Trabzon’dan Yunanistan’a yılda kaç kişi gitmektedir ki vize hizmeti Trabzon’da verilecektir? Gerçek ayan beyan ortadadır. Yunanistan’ın Trabzon ve Türkiye üzerindeki art niyetli çalışmalarının organize edildiği bir merkez olacağı açık olan bu girişimi şiddetle kınıyor, buna müsaade edenleri konuyu yeniden değerlendirmeye davet ediyoruz” denildi. 

Haber: Asım Kemal GÜNER
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap