SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 01.05.2024

01 Mayıs 2024 Çarşamba - 08:17




Olaylar ve Yaşananlar | 01.05.2024





İYİ PARTİ’DE İŞLER İYİ GİTMİYOR!

İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek devir teslim töreniyle görevi Meral Akşener’den devralacak. Devir teslim töreninin ardından Müsavat Dervişoğlu ve yeni parti yönetimi Anıtkabir’i ziyaret edecek. İYİ Parti’de zorlu bir süreç başladı. Partiden istifalar sürüyor, birçok ismin istifası da gündemde. Aralarında Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık başta olmak üzere belediye başkanları, il başkanları ve partinin üst düzey yönetiminde yer alan isimlerin partiden ayrılması İYİ Parti’yi bakalım nasıl etkileyecek. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Dr. Muhammet Erkan da partisinden istifa edecek. Bu arada olağanüstü kongrede Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’ın da genel başkan yardımcısı olması bekleniyor.

TRABZON TAM KADRO İSTİFA

İYİ Parti’de bugün Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan ve yönetim kurulu üyeleri istifalarını verecekler. Basın açıklaması ile istifa gerekçelerini açıklayacak olan Fatma Başkan olağanüstü genel kongresinde genel başkanlık yarışında eski bakan Trabzonlu hemşehrimiz İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ı desteklemişti. İYİ Parti’de siyaset yapmanın gün geçtikçe zorlaştığını ve bu nedenle yıprandığını belirten Fatma Başkan, olağanüstü kongrede sadece Koray Aydın’a değil demokrasiye karşı bir tavrın geliştiğini dile getirdi. İYİ Parti’de yarın da Ortahisar İlçe Başkanı Enver Uzun ve yönetim kurulu görevleri istifa edecek. İYİ Parti Trabzon’da istifa furyasına ilçelerin de katılacağı belirtildi.

ERDOĞAN 14 MAYIS’TA NEŞTERİ VURACAK

31 Mart Yerel seçimlerinden yenilgiyle çıkan AK Parti'de gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı söylenen değişikliklerde. Erdoğan'ın kabinedeki bazı isimlerle vedalaşacağı, 14 Mayıs'ta kendisine sunulacak raporun ardından karar vereceği söyleniyor. Trabzon dahil 26 kentte 18 yaş üzeri toplam 2 bin kişiyle yapılan araştırma ise AK Partinin yerel seçimlerde neden kaybettiğini ortaya çıkardı. Sonuçlara göre yüzde 51.9 ile ekonomi ve enflasyonun sebep olduğu görülüyor. Seçimlerden önce emekliler için seyyanen zammın mümkün olmadığı belirtilmişti. Emekliler: %13.4, Yanlış adaylar: %12.5, AK Parti yönetiminin halktan kopması: %3.8, Mülteciler sorunu: %4.0… AK Parti'deki değişim dalgasının teşkilatlardan başlaması öngörülüyor. Özellikle yönetimi AK Parti'de olan ve bu seçimde oy kaybı yaşayan iller ile AK Parti'nin kazanmaya yakın olduğu fakat kıl payı kaçırılan illere ayrı parantez açılacak. Değişimin ilk etapta oy kaybı yaşanan il ve ilçe başkanlıklarında yapılması planlanıyor.

EĞİTİM KURUMLARI DAHA SIK DENETLENMELİ

Eğitim ve öğretim kurumları ve okullarımız bu şehrin en önemli değeridir. Trabzon kurumsal alanda ve eğitim başarı sıralamasında çok şükür son dönemlerde iyi gidiyor. Elbette bazı eksikler, sorunlar ve sıkıntılar olacak. Şu asla unutulmamalı ki özellikle devlet okullarının her anlamda eksikleri giderilmeli, idari yapılarında ise işinin hakkını verenler olmalı. Trabzon’da bazı okullarda bu anlamda ciddi sıkıntılar var. Geçtiğimiz günlerde bu köşeden Trabzon Milli Eğitim Müdürümüze çağrı yapmış, okullardan gelen şikayetleri yerinde incelemesi noktasında okulları tek tek ziyaret edip öğrenci-veli ve öğretmenlerin içinde olduğu toplantılar yapmasını önermiştik. Umarım bu çağrımız dikkate alınmıştır. Bakın, dün bir okulumuzda öğrenciler okula geç kaldığı için yağmur altında bekletildi. Böyle ceza mı olur? Duyarlı bir velimiz bizi uyardı. Şimdilik bu okulun ve müdürün adı bizde kalsın. Ama bu okulla ilgili gelen şikayetler bir değil iki değil.

MUHTARLIK SEÇİMİNE İTİRAZ

Son dönemde sahip oldukları maaş ve sosyal haklar gibi cazip şartlar sebebiyle kıyasıya bir yarışın yaşandığı muhtarlık seçimlerine itiraz yağdı. Başvuruların büyük bölümü muhtar seçilen kişinin rakipleri tarafından yapılan itirazlardan oluşuyor. Bu itirazlarda seçilen muhtarın, seçildiği yerdeki altı ay ikamet etme şartını yerine getirmediği veya adli sicili ile ilgili problemler olduğu gibi gerekçeler sunuluyor. YSK’nın itiraz başvurularını değerlendirmesiyle şu ana kadar 50 civarında muhtarın mazbatasının iptal edildiği, bazıları ile ilgili inceleme sürecinin devam ettiği belirtildi. Muhtarlık seçimlerinin iptal edildiği köy veya mahallelerde 2 Haziran’da seçimler yeniden yapılacak. Muhtar adayı olmak için seçimler öncesinde herhangi bir başvuru süreci bulunmuyor. İsteyen biri seçim günü bile aday olabiliyor. Bu nedenle, muhtar adayları ile ilgili seçim kurulları tarafından ‘Seçilme yeterliliği olup olmadığı’ konusunda herhangi bir inceleme yapılmıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap