SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 02.05.2024

02 Mayıs 2024 Perşembe - 08:05




Olaylar ve Yaşananlar | 02.05.2024





KÜLEKÇİ'NİN ACI GÜNÜ

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı gazeteci yazar Ahmet Külekçi kayinpederini kaybetti.Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı  Ahmet Külekçi Akcaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde bir süredir tedavi gören 73 yaşındaki kayınpederi Osman Topçu'yu kaybetti. .Çevresinde çok sevilen sayılan bir isim olan Osman Topçu dün Akcaabat Uğurlu köyünde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası  göz yaşları arasında toprağa verildi...

YAVUZ AYDIN NEDEN SESSİZ?




İYİ Parti'de resmen kazan kaynıyor.Karadeniz bölgesi kurultay sonrası deyim yerindeyse tel tel dökülüyor. İstifalar ard arda gelirken, Yavuz Aydın'a tepkiler adeta çığ gibi büyüyor. Tüm bu istifalar ve iddialara rağmen İYİ Parti Trabzon milletvekili Yavuz Aydın sessizliğini koruyor. Peki Aydın şimdi ne yapacak?İYİ Parti Trabzon eski il başkanı Azmi Kuvvetli ve İyi Parti Trabzon kurucularından Ali Sağır bu kriz döneminde sessizliklerini koruyor. İyi Parti Trabzon teşkilatının bu önemli iki isimi istifalar hakkında nasıl bir yol izleyeceği bir muamma. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde aktif rol oynayan Kuvvetli ve Sağır'ın Yavuz Aydın'ın destekçisi mi olacak ? Yoksa istifa kervanınamı katılacak ? İYİ Parti'nin çiçeği burnunda yönetimi bu istifaların faturasını kime kesecek ? Bizde merakla bekliyoruz.

KAYA HORONU DİK OYNADI




Trabzon 1 Mayıs Düzenleme Kurulu tarafından organize edilen 1 Mayıs emek ve dayanışma programa Trabzon'da da coşku ile kutlandı. Programa katılan Ortahisar belediye başkanı Ahmet Kaya, Cumhuriyet Caddesi’nden başlayarak Maraş Caddesi istikametinden devam eden kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlarla selamlaştı. Kortej Maraş caddesine geldiği esnada kemençe sesini duyan Başkan Kaya horon ekibine eşlik ederek vatandaşlarla horon oynadı.Bu güzel görüntüler meydan Atatürk alanında açıklamalarla olaysız bir şekilde son buldu. Vatandaşların tören sonrasıda yeni seçilen başkan Ahmet Kaya'ya yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

ORTAHİSAR'DA İSTİFA MI EDECEK?

İyi Parti Trabzon'da gün geçmiyor ki yeni bir istfa haberi gelmesin. İyi Parti Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık'ın istifasının ardından A takımı olan Yomra meclis üyelerininde bir kısmının da istifalar geldi.Bir gün sonra ise İYİ Parti Trabzon il başkanı Fatma Başkan ve beraberindeki 80 kişilik il yönetim kurulunun 62’sinin istifasını kamuoyuna duyuruldu. Bu istifaların ardından bir davette İyi Parti Ortahisar ilçe başkanlığından geçildi.Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun'un bir basın toplantısı ile birlikte beraberindeki bazı yöneticiler ile istifa edeceği iddia edildi.




YENİ ANAYASA A TAKIMINDA BİR TRABZON'LU

Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez yeni anayasa çalışmalarında aktif rol üstleneceği konuşulmaya başlandı.2024 Yerel seçimlerinden sonra başlatılan yeni anayasa çalışmaları için ilk temas Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş arasında gerçekleşti.Trabzon Milletvekili Avukat Sibel Suiçmez, yeni anayasa çalışmalarında önemli bir rol üstleneceği ve CHP adına anayasa çalışma ekibinde aktif görev alacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.




KARADAĞLI TRABZON'A GELDİ

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Trabzon'da bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilecek "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" kapsamında Trabzon'a geldi. Karadağlı, Vali Yıldırım'a 2-15 Mayıs arasında düzenlenecek festival hakkında bilgiler verdi.24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali ile ilgili heyetler arası bilgi alışverişinde bulunuldu.Trabzon'un tanıtımına katkı sağlayan festivalin bu yılda coşkuyla kutlanması bekleniyor. Festivalin Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, İspanya ve Yunanistan ile 11 bölgenin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtiliyor





 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap