SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 04.05.2024

04 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:13




Olaylar ve Yaşananlar | 04.05.2024





ÖĞRENCİLER BİZİM BAŞ TACIMIZ

Trabzon hem esnaf hem de öğrenci kenti. KTÜ ve Trabzon Üniversitesi dahil 100 bine yakın öğrenci Trabzon’da eğitim ve öğretim görüyor. Her bir üniversite öğrencisi bizim için kıymetli ve değerlidir. Önceki gün Sürmene’de bulunan KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencileri, Sürmene’deki dolmuşların çok dolu olmasından kaynaklı kendi imkanlarıyla okul servisi kiraladıklarını ancak dolmuşçuların servisin önü kesip şoförü darp ettiklerini ve kendilerini alıkoyduklarını iddia etmişlerdi. Yaşananlar tam bir skandal, tam bir rezalet. Trabzon Valiliği harekete geçti, gerekli önlemleri alarak olaya adı karışanlar hakkında soruşturma başlattı. Öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin mutlaka giderilmesi gerek. Bir Arap darp edildiğinde çiçeklerle gidilip özür dilenmişti (doğrusu budur), aynı hassasiyet Trabzon’a Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden gelen öğrenciler için de gösterilmeli. “Olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Münferit bir olay. Oradaki arkadaşların bir anda tepkisel olarak verdikleri bir şeydir” şeklinde açıklama yapan Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, olayın takipçisi olduklarını dile getirdi.

DEĞİŞİM İL BAŞKANLARINDAN BAŞLAYACAK!




31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ilk kez ikinciliğe gerileyen AK Parti’de ‘değişim’ rüzgarı sert esecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yerel seçimlerde yaşanan mağlubiyetin ardından sıklıkla dile getirdiği “değişimin” öncelikle il başkanlarından başlayacağı öne sürüldü. Erdoğan’ın önceki gün yapılan merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısında, ekim ayında yapılması planlanan olağan kurultay için il ve ilçe kurultaylarının başlatılması talimatını verdiği iddiaları da ortaya atıldı. AK Parti ve ilçe kurultayları ise mayıs ayı itibarıyla başlayacak, ekim ayında olağan kurultay yapılacak. İl ve ilçe kurultaylarında, Erdoğan’ın yerel seçimlerden hemen sonra sıklıkla dile getirdiği “değişimin” de başlayacağına dikkat çekiliyor. Bölgemizde Artvin, Trabzon, Giresun il başkanlarının kesin olarak görevden alınacağı, mevcut adaylar ve yönetimleriyle yola devam edilmeyeceği belirtildi.

TRABZON-AKÇAABAT DOLMUŞLARI




Trabzon’da şehir içi ve ilçelere dolmuş taşımacılığı noktasında zaman zaman sıkıntılar yaşanmakta. Dolmuş şoförlerinde haklı-haksız, vatandaşın da haklı-haksız olduğu noktada şikayet ve talepleri oluşmakta. Gazetemize ulaşan çok sayıda şikayetin temel nedeni aslında karşılıklı iletişim sorunu. Vatandaş dolmuşların daha temiz, daha hijyenik olmasını isterken dolmuş esnafı da günlük stresin etkisinde olduklarını belirterek aynı anlayışı müşterilerden beklemekte. Trabzon-Akçaabat dolmuşları hattında ise şikayetlerin haddi hesabı yok. Geçenlerde bir vatandaş Akçaabat dolmuşuna binmiş, bize de fotoğraf ve görüntü atmıştı. Pencere kırık, arka kapı yolda sürekli açılıyor, aracın içi pislikten geçilmiyor. Ya bu kadar da duyarsızlık olmaz ki… Bu durumda nasıl yolcu taşınır?

ERKAN’DAN İSTİFA EDENLERE TEPKİ!

İYİ Parti Trabzon il ve Ortahisar ilçe başkanlıklarının toplu istifası sonrası gözler yeni oluşacak başkan ve yönetimlere çevrildi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın bu süreçte sorumluluk alarak kısa zamanda hamlesini yapacak. İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı için adı geçen Dr. Muhammet Erkan şu aşamada sorumluluk almak istemiyor. Yerel seçimlerde İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Erkan, “İYİ Parti’den kopmam ama mesleğimin getirdiği ağır yükümlülükler var” diyerek bu süreçte İYİ Parti Trabzon ve ilçe teşkilatlarının istifasına da bir anlam veremediğini belirtiyor. Erkan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “İzmir İYİ Parti teşkilatı Koray Aydın’ı destekleyeceğini açıklamıştı. Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu İzmirli olmasına rağmen. Şimdi ne oldu da görevlerine devam ediyorlar? Aynı şekilde Edirne teşkilatı hemşehrileri Tolga Başkanı değil de Müsavat Başkanı destekledi. Ne diyelim, şimdi İzmir ve Edirne ihanet mi etti? Edirne ve İzmir milliyetçiliği yapılmadı diye onlara hain mi diyelim? Trabzon’da 15 delege Koray Aydın’ı destekledi. İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Yavuz Aydın hiçbir delege üzerinde baskı kurmadı, demokrasi işlesin dedi. Yaşanan istifaları şahsi egolar ve hesaplar üzerine doğru bulmuyorum.”




ADAM YILLARCA DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERDİ

CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Bayraktar davayı avukatının açtığını, şikayetçi de olmadığını belirtmesine rağmen savcılık, Kılıçdaroğlu’nun "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Erdoğan Bayraktar, Kemal Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu belirterek "Adam, Türkiye'de yıllarca mücadele verdi, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verdi. Kendisinin demokrasi adına verdiği mücadeleye yani ülke adına yaptığı kavgaya saygı duyuyorum." ifadelerini kullandı.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap