SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 08.05.2024

08 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:05




Olaylar ve Yaşananlar | 08.05.2024





600 KİŞİ DAHA BEKLİYOR!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Başkan Genç makamda olduğu sürece gelen ziyaretçi taleplerini karşılamaya, kimseyi kırmamaya çalışıyor. Fakat  o kadar çok ziyaretçi talebi var ki inanılır gibi değil. Önceki gün yüze yakın kişiyi kabul etmiş Ahmet Başkan. Her 6 dakikada bir ziyaretçi giriyor başkanın odasına. Bürokrasiden iş dünyasına, spordan odalara kadar her kesimden randevu talebi var. Derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların ardı arkası kesilmiyor. Ziyaretçi listesinde bekleyen 600 kişi daha var. Kutlama, tebrik derken günler bitecek aylar geçecek. Başkanı rahat bırakın da adam biraz çalışsın Allah aşkına!

EN YÜKSEK KATILIM ARTVİN’DE

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Belediye Başkanlığı seçimlerinde katılım oranını %78.12 olarak açıklamıştı. “Yapılan seçimlerde en düşük büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 67.34 ile Diyarbakır, il belediye başkanlığında yüzde 59.63 ile Bingöl, ilçe belediye başkanlığında yüzde 59.76 ile Diyarbakır Bağlar olmuştur.” açıklamasını yapan Yener, katılımı en yüksek olduğu ilçenin büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 84.97 ile Manisa, il belediye başkanlığında yüzde 83.44 ile Artvin olduğunu aktardı.31 Mart yerel seçimlerinde Artvin’de CHP merkez belediyeyi ve 5 ilçeyi kazanmıştı. AK Parti ise sadece 3 ilçeyi kazanmıştı.

ASIM AYKAN HALA GÖREVDE!

Trabzon’da geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapmış, halen de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu başkanı olan Asım Aykan 31 Mart yerel seçim sürecinde partisine Trabzon’da hiçbir katkı sunmadı ama şimdilerde yerel seçimleri değerlendiriyor, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı eleştiriyor. Valla pes doğrusu. Seçimlerde sahada yoksun, sonra varsın! AK Parti’de en temel sorun bu zaten. Sürekli aynı isimler etrafında dönülüyor. Bir kişi vekil oluyor, belediye başkanı oluyor, genel müdür oluyor, şu oluyor-bu oluyor ama hep aynı isimler görev alıyor. İyi de partide bu görevlere gelecek başka kimse yok mu? Ya da bürokraside neden hep aynı isimler görev alıyor? Asım Aykan emekli maaşı alacak, yerel yönetimler politikalar kurulu başkanı olacak, ANADER adlı bir derneğe başkanlık yapacak, olacak da olacak? Yetmiyor mu bu kadar görev, az kenara çekilseniz bu görevlere yeni yüzler gelse olmaz mı? AK Parti’nin dibe vurmasındaki en büyük nedenlerden birinin bu olduğunu asla unutmayalım.

TROLLERE ÜZÜCÜ HABER!

31 Mart Mahallî İdareler Seçimlerinin ardından önümüzdeki dönemin yol haritası için çalışmalarını sürdüren AK Parti, sosyal medyadaki trol ve bot hesaplara tedbir arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medyadaki linç girişimlerine karşı tedbir alınması konusunda talimat verdi. Erdoğan’ın, “Bizim görevlendirmediğimiz hiç kimse bizim adımıza konuşamaz, itibar suikastı yapamaz. Partinin kurumsal kimliğine ve kurmaylarına itibar suikastına geçit vermeyin. Böyle durumlara maruz kalan arkadaşlarımıza arka çıkın, lince fırsat vermeyin” dediği öğrenildi.

PARİS’E ATATÜRK BÜSTÜ!

Fransa'nın başkenti Paris'teki Trabzon Evi'nin bulunduğu Avenue de la Marne Caddesi'ne Mustafa Kemal Atatürk büstünün yerleştirilmesi için Paris Trabzon Kültür Derneği'nin yaptığı başvuruya onay verildi. Paris'in Épinay-Sur-Seine Belediye Başkanı Hervé Chevreau'nin verdiği onayla Fransa'da ilk defa bir Atatürk büstü yer alacak. Paris Trabzon Kültür Derneği Başkanı Bülent Cumur, taleplerinin onaylandığına ilişkin haberin kendilerine 23 Nisan’da ulaştığını, büstü Trabzon Evi’nin önünde belirtilen alana 29 Ekim’de yerleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Trabzon Düzköylü Bülent Cumur 31 Mart yerel seçimlerde AK Parti Düzköy belediye başkan aday adayı olmuştu. 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap