SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 10.05.2024

10 Mayıs 2024 Cuma - 07:19




Olaylar ve Yaşananlar | 10.05.2024





TOP BAŞKAN GENÇ’TE

Trabzon’da Gülcemal projesi için daha önce sahilin muhtelif yerlerine Gülcemal alanında ne yapılacağı konusunda birkaç levha asılmıştı. Şu an asılan o levhalar kaldırıldı. Neden acaba? Yoksa yapılması düşünülen projelerde değişiklik mi yapıldı ki, levha tanıtımları yeniden dizayn edilecek? Bizler haliyle Trabzonlular bunu bilmiyor. Bizlerin ve bütün Trabzonluların merak ettiği konu, Gülcemal’e yapılması düşünülen artık ne varsa ne zaman hayata geçeceği. Daha buranın yapımı için ne kadar beklenecek diyoruz. Tabii ki bunların cevabı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te saklı. Bizim bildiğimiz, başkan Genç’in ilk kazmayı Gülcemal projesine vuracağı yönünde. Yani kısa bir süre sonra Gülcemal için başkan Genç gereken adımları atacaktır.

AK GENÇLİK KAYBOLUYOR

AK Parti Trabzon teşkilatlarında en büyük kayıp gençlik kollarında yaşanmakta. AK Parti kadrolarında sürekli aynı isimlerin her alanda görev alması, sürekli aynı yüzlerin suyun başında olması gençleri de siyasetten iyice soğuttu. AK Parti Trabzon Gençlik Kolları bırakın yeni üye yapmayı, mevcut üyelerini bile korumakta sıkıntı çekiyor. Peki, AK Parti gençlik ve kadın kolları kadroları nereye savruluyor? Büyük bir kısmı Yeniden Refah Partisi çatısı altında buluşuyor. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Yeniden Refah Partisi Trabzon teşkilatlarında ciddi anlamda gençlik ve kadın kollarında üye artışı yaşanmakta. AK Parti kongreleri sonrası Trabzon’da gençleri ve kadınları toparlayacak yeni başkan ve kadrolara ihtiyaç var.

AK PARTİ’DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Genel merkezi Ankara’da bulunan Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı Teşkilatı Başkanı Barbaros Öztürk ile görüştük önceki gün. Başkan Öztürk uzun yıllar Almanya’da görev yapmış, gurbette Türklerin hak ve hukuklarını savunma noktasında sürekli önde olmuş yardımsever bir kişiliğe sahip. Dövüş sporlarının da vazgeçilmez ismi aynı zamanda. Türkiye’ye döndükten sonra Osmanlı Seferberlik Halk Harekatının öncülüğünü yapan, İstanbul başta olmak üzere yurdun değişik illerinde şubeler açan Barbaros Öztürk siyaset olarak da AK Parti cephesinde yer aldı. Her türlü olumsuzluklara rağmen mücadele eden Öztürk, AK Parti içindeki yanlışların artık dayanılmaz ve katlanılmaz bir hal aldığını belirterek partiden istifa ettiğini açıkladı. Öztürk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenimiz ve desteğimiz her zaman sürecek. AK Parti ile artık uzaktan yakından işimiz olmaz” dedi.

BU RAKAM GERÇEKTEN ÜRKÜTÜCÜ!

Ekonomik buhranın son yıllarda kendisini iyiden iyiye hissettirmesi ile borçlanan Türk halkı çareyi ya kredi kartlarında ya da faizin tavan yaptığı banka kredilerinde buluyor. Bir süre için rahatlayan vatandaşlar bu defa şiştikçe şişen kredi borçlarını ödeyemez hale gelerek icralık oluyorlar. Trabzon dahil icra daireleri vatandaşların icra dosyaları ile dolup taştı. Bazı vatandaşların artık evlerindeki eşyaları satarak bir gelir elde etmeye çalıştığını aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı yazılı açıklamada 2024 yılının başından bu yana icra dairelerine UYAP sistemi üzerinden gelen yeni dosya sayısının 3 milyon 240 bin olduğunu kaydetti. CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez de ekonomik koşullardan kaynaklı en çok boşanmanın Trabzon ve Rize’de yaşandığını belirterek “Hayat pahalılığı artık aile kavramını yerle bir etti” şeklinde tepki gösterdi.

EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Geçim mücadelesi her geçen gün daha da zorlaşan milyonlarca emeklinin gündeminde temmuz ayında yapılacak maaş zamları yer alıyor. Hesaplamalar 6 aylık enflasyonun yüzde 25.4 çıkacağını ortaya koyuyor. Böylelikle en düşük emekli aylığına temmuzda en az yüzde 25 oranında zam yapılması bekleniyor. Enflasyon beklentilerine göre 17 bin 2 lira olan asgari ücretin reel alım gücü haziran sonunda 13 bin 558 liraya düşecek. İlk 6 aylık enflasyon kaybının telafi edilebilmesi için asgari ücretin 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere en az 21 bin 320 liraya çıkarılması gerekiyor. Zam yapılmaması halinde ise asgari ücretin bir miktar üzerinde maaş alanlarla birlikte en az 10 milyon çalışan, açlıkla karşı karşıya kalacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap