SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 30.04.2024

30 Nisan 2024 Salı - 08:08




Olaylar ve Yaşananlar | 30.04.2024





HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Trabzonspor kulübünün efsane başkanı, Türk futbolunun babası, eski bakanımız, Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ın aramızdan ayrılışı toplumun her kesiminde büyük bir üzüntüye neden oldu. Hem Yılmaz ailesine hem de gazetemize yurdun dört bir yanından taziye mesajları yağıyor. Türkiye Mehmet Ali Yılmaz’ı unutmayacağını vefasıyla gösteriyor. Bu sıkıntılı günlerde özellikle Trabzon yerelinde efsane başkanın aramızdan ayrılışı sonrası gerek yazılı medyada gerekse sosyal medyada yazılar, yorumlar, paylaşımlar yapıldı. Hepsini tek tek arşivliyoruz, kıymet ve değer babında. Güzel dileklerini sunan herkesten Allah razı olsun.

BAHÇELİ’DEN TAM DESTEK

Geçen hafta Ankara Genel Merkezde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere parti kademesinin üst düzey yöneticileri ve yeni oluşan Divan Kurulu üyelerini ziyaret eden MHP Trabzon İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bugün de MHP Grup Toplantısına katılacak. Toplantıya katılım daveti bizzat MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde mevcut iki ilçeyi (Şalpazarı ve Çarşıbaşı) koruyarak yeniden kazanan MHP Trabzon teşkilatları genel merkez tarafından her fırsatta onure ediliyor. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin bu süreçte MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’a güveni ve desteği tam. Ayar’ın bugün yapılacak grup toplantısı sonrası yarın da genel merkezde Genel Başkanla görüşüp Trabzon’daki yerel seçim üzerine ayrıntılı bir rapor vermesi bekleniyor.

KARŞIYAKA VADİ PROJESİ NE OLACAK?

Trabzon Karşıyaka ve Aydınlıkevler Mahallesi sınırları içinde kalan  “Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Vadi Projesinin” akıbeti noktasında vatandaş tepkili ve kaygılı. Uzun zamandır projenin akıbeti noktasında kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini ve büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten konut ve işyeri sahibi vatandaşlar, tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler: “Evlerimize çivi bile çakamıyoruz. Buralar yıkılacak mı, kalacak mı? Biri bizi aydınlatsın. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten bu konuda açıklama bekliyoruz. Ön protokol yapılmış, imzalar atılmış vadi projesi ne zaman hayta geçecek? Bizim geleceğimiz ne olacak? Lütfen yetkililer biraz duyarlı olsunlar, vatandaşı seçimden seçime hatırlamasınlar.”

UÇAĞA BİNMEK ARTIK HAYAL!

İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyat yüzde 30 artırıldı. Böylece yurt içi uçuşlarda tavan uçak bileti fiyatı 3 bin 250 TL'ye yükseltildi. Yeni uygulama ile uçağın yüzde 85’lik bölümü için tavan fiyat 1650 TL'den 2 bin TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik bölümü için 2 bin 500 TL’den 3 bin 250 TL’ye yükseltildi. Kararın ardından iç hatlarda bilet satan firmalar gerekli düzenlemeleri yaparak zammı fiyatlarına yansıttı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan fiyat uygulaması getirilmişti. İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulaması bulunmuyor.

ORDU’DA REKOR ARTIŞ!

Bir dönem kiralık konut fiyatında %300’lük artışlar bulunan Trabzon en pahalı kentler arasında yer almazken, Ordu satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu şehirler arasında yer buldu. Mart ayı rakamlarına göre Türkiye’de satılık konut fiyatlarında en büyük artış Erzurum’da oldu. Erzurum’da mart 2023’te satılık konutun metrekare fiyatı 7 bin 195 TL iken bu rakam Mart 2024’te 12 bin 903 TL oldu. Satılık konut fiyatlarındaki değişim %79,3 oldu. Fiyatlarda en büyük artışın yaşandığı ikinci il ise Hatay oldu. Hatay’da Mart 2023’te 10 bin 188 olan metrekare fiyatı Mart 2024’te %75,3’lük artışla 17 bin 857’yi buldu. Ordu satılık konut fiyatlarındaki artışta 3’üncü sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl mart ayında satılık konutun metrekare fiyatı 12 bin 669 TL olurken, Şubat 2024’te % 72,9’luk artışla 21 bin 905’e yükseldi. Ordu bu rakamlarla Türkiye’deki büyükşehirler arasında fiyat değişiminde 3’üncü pahalılıkta birinci sırada yer aldı. Ordu’yu pahalılıkta Eskişehir ve Van izledi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap