A+ A-
Yorum
10

Arıkan'a hayırlı olsun...

Yayın Tarihi: 21.01.2017 - 08:21 | Güncelleme Tarihi: 21.01.2017 - 08:20

Yaşanan yoğunluktan dolayı hayırlı olsun ziyaretini ancak gerçekleştirebildik. Aslında Emniyet Müdürü'yle randevumuz şehidimizin Trabzon'a geldiği gündü. O zaman nasip değilmiş demek ki. Hani vardır ya, geç olsun temiz olsun diye, bizimki de o misal. Trabzon Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ı dün ziyaret ettik. Kendisine 'hayırlı olsun' ve başarı diledikten sonra, Trabzon'u nasıl bulduğunu sorduk. Arıkan, Trabzon'un rahat bir şehir olduğunu, bir şehir için en önemli unsurların asayiş ve terör olduğunu, bu iki unsurun Trabzon'da olmamasının kendileri açısından çok önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Arıkan, futbolun içerisinden geldiğini, bunun için futbol şehrinde görev yapmasının da kendisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Bizler Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ın Trabzon'da görev yapmasından dolayı yaşadığı heyecanı gözlerinden okuduk. Başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Allah Arıkan'ın yolunu açık eylesin.

SİSTEM FARKI MI?

Bizim bildiğimiz kadarıyla yapacak olduğu inşaat alanında, hafriyat yapan kim olursa olsun, önce belediyeye müracaatını eder, belediyeden olur aldıktan sonra, belediyenin gösterdiği alana hafriyatını döker. Her nedense bu sistem havaalanı karşısındaki TOKİ'nin özelleştirdiği alanda ters işliyor! Bize gelen ve iddia edilenlere göre, o alanı alan müteahhit firma hafriyatını kamyonlara yükleyip, Çukurçayır'a döküyor. Gerçi hafriyat işleyişinin böyle yapıldığına her ne kadar inanmazsak da, vatandaşın da bu konudaki iddiasını kulak ardı edemezdik. O alanı inşaat sahası yapan yüklenici müteahhit firmanın da konuyla ilgili cevap hakkı bizde her zaman saklı durmaktadır. Bunu da buradan belirtelim.

SEBAHAT ÖĞRETMENİ KAYBETTİK

Trabzon Lisesi dendi mi akla gelen ilk isimlerden birisiydi. İsmi liseyle adeta özdeşleşmişti. Onun döneminde veya ondan sonraki dönemde Trabzon Lisesi'nden kim geçmişse, mutlaka onun ismini, böyle bir öğretmenin bu okuldan geçtiğini bilirdi. Bilmezse mutlaka öğrenirdi. Evet, o isim Sebahat Ülker'di. Trabzon Lisesi'nin çok değerli ve efsane Edebiyat Öğretmeni Sebahat Ülker Hanımefendiyi dün kaybettik. Eğitim dünyasının son diyebileceğimiz koca bir çınarı gitti. Sebahat öğretmenimize Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

GENÇ, VATANDAŞI DİNLEDİ

Bu kez makamında dert dinledi. Ve sorun çözmeye çalıştı. Sürekli vatandaşın içerisinde olan, neresi olursa olsun ta ayaklarına kadar giden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dün makamında vatandaşları kabul etti. Makamına gelenlerin söylediklerini not eden Genç, vatandaştan gelen istek ve taleplere cevap vermeye çalıştı. Mesai bitimine kadar kabullerini sürdüren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç, geç saatlerde makamından huzurlu bir şekilde ayrılmanın da mutluğunu yaşadı.

MAÇKA UÇUYOR!

Trabzon'un Maçka ilçesi yakın gelecekte önemli bir değişime uğrayacak. Bu değişimlerle birlikte ilçe çok daha yaşanır hale gelecek. Maçka'ya neler yapılmayacak ki? Çarşamba günü Belediye Başkanı Koray Koçhan ile yaptığımız söyleşide bunları göreceksiniz. Başkan Koçhan böyle devam etmesi halinde Maçka'yı uçuracağa benziyor. Başkan proje üretmeye devam ediyor. Koray Koçhan'a başarılar diliyoruz.