SON DAKİKA



Haber > Sanat > Buram buram Anadolu...

Buram buram Anadolu...

21 Mart 2016 Pazartesi - 17:14




Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı.





Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı. Konserin başında Şebnem Tahmaz’ın seslendirmesi ile gösterilen Çanakkale sunumu dakikalarca alkışlandı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde şef Gürsel Tahmaz yönetimindeki koro birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Sunuculuklarını Şebnem Tahmaz ve Fatma Adanur’un yaptıkları programın birinci bölümü Erzincan yöresine ait “ Şu benim divane gönlüm” ve Eleşkirt yöresine ait “Konma bülbül konma” türküleriyle başladı. Ardından solist olarak Salih Gömleksiz, Kadir Demir, Aydın Demir, Nalan Dural ve Eylem Uzun sahne aldılar.

İkinci bölüm ise Ege türküleriyle start aldı. Bu bölümde de sırasıyla solist olarak Şebnem Tahmaz, İsmail Demir, Güzin Şahinler, Mehmet Yılmaz, Hüseyin Yörük, Hadiye Ölmez, Ahmet Özdemir ve Nesimi Karakaş mikrofon başına geldiler. Muğla yöresine ait “Sürmelim Zeybeği”nde sergilenen Zeybek gösterisi ayakta alkışlandı. Konserin son bölümünde Karadeniz türküleri seslendirildi.

Özenle seçilen repertuar  ve seslendirilen eserler davetliler tarafından çok beğenildi. Sazlar, koro, ve de solistler performanslarıyla  ayakta alkışlandı. Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Gürsel Tahmaz’a dernek başkanı Fethi Yılmaz ve Ahmet Celal Ataman tarafından çiçek takdim edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap