SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İmamoğlu YSK'ya seslendi "Kararınızı verin, işimize başlayalım"

İmamoğlu YSK'ya seslendi "Kararınızı verin, işimize başlayalım"

12 Nisan 2019 Cuma - 12:26




İmamoğlu YSK'ya seslendi "Kararınızı verin, işimize başlayalım"





CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Öncelikle Can Bartu'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Onun gibi centilmen sporculara rahmet diliyoruz. Hem Fenerbahçe'nin hem de Türk sporunun başı sağ olsun. .

"BÜYÜK MESELELERİ ISKALIYORUZ"




Kıymetli vatandaşlarımız ülke meseleleri ıskaladığımız dönemdeyiz. Bugün 12. gün 12 gündür İstanbul seçimiyle ülke boğuşuyor. Seçildiğimiz çok net, göreve başlamak istiyoruz. İstanbul'u yönetmek ve boşluğu gidermek istiyoruz . Topluma yakışmayan Büyükçekmece ve birçok konu gündemi meşgul ederken büyük meseleleri ıskalıyoruz. Ekonomiyle ilgili atılan adımlar sorunları çözmüyor.

Uluslararası gelişmeler canımızı sıkıyor. S-400 Rusya ve ABD ile olan ilişkiler gündemin dışında kalmış şekilde. Tek sorunumuz İstanbul gibi milletçe her şeyi ıskalıyoruz. Dolayısıyla ülkeyi milletimizi bu güzel İstanbuluyu anlamsız yere yorulmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.




"BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi büyük bir organizasyon. Belediyedeki bazı usuller, uygulamalar kulağımıza geliyor. İncelemeye çalışıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi bir organizasyonun boş kalmaması gerekiyor. Bunu çözmemiz gerekiyor. Bazı çalışanlara sendika baskısı yapıldığı gibi duyumlar geliyor. Çalışanlara seslenmek istiyorum, çalışan, alın teri döken herkes başımızın üstünde. 16 milyon İstanbulluya hizmet dönemini başlatacağız. İşinizi yapın, İstanbulluya hizmet edin.

Bu seçim sonuçlarında en çok rencide edilen, gönlü kırılan bence AK Partili hemşerilerim, dostlarım. Şu anda yaratılan ortam kaygı verici. Siz seçimi tartışmayı kendinize mesele ederseniz, kendinize oy vermiş insanları bile kırarsınız. Beni kutlayan birçok AK Partili hemşerilerim var. Bir seçimi böyle tartıştırmanın, kurumları baskı altında tutmanın anlamı yoktur. Yazık ediyorsunuz. Hizmet dönemimizde AK Partili hemşerilerimize onları kucaklayacak bir belediye başkanı olacağım.




YSK'YA SESLENDİ
YSK'ya seslenmek istiyorum, Maltepe'de 12 gündür sayım işlemi sürüyor. Bitirin artık şu işi. Hedefiniz, amacını nedir anlamadım. Bugün yarın bitecek meseleyi 12 gündür sürdürmenin bir anlamı yok. Maltepe'deki sayım işleminin bitmesiyle bitmiş olacak. Bu geciktirmenin hiçbir anlamı yok.

Büyükçekmece'de yapılan travmayı hatırlatmak isterim. Böyle bir uygulama Türkiye tarihinde ilk defa. Uygulama net. Seçim kurulunun ortaya koyduğu liste üzerinden hiçbir iddiada bulunulamaz. Eğer orada ilçe nüfus müdür veya sorumlu bir kişi suçlanıyorsa buyrun yapın. Bir seçimi şaibe altında bırakacak şekilde davranırsanız, morallerini bozarsanız Türkiye'nin geleceğine, seçimlerine şimdiden gölge düşürmüş olursunuz. Bir partinin iddiasına delil toplama diye devam ederseniz bundan sonraki seçimleri zan altıda bırakırsınız. Büyükçekmece halkı rahatsız.




"5 YILDA 7 SEÇİM YAPILDI"
Seçime şaibeleri katıp, insanları rahatsız etmeyin. 5 yılda 7 seçim yapıldı. O zaman her seçimin meşruluğu konusunda insanların zihnine şüphe düşürürsünüz. Kimse İstanbul Büyükşehir Belediyesini makamlarını mülkü olarak kabul etmesin. Milletin malı. Siz oy veren insanları, toplumu rencide ediyorsunuz. Demokrasinin damarlarına nefes verelim.

YSK'ya seslenmek istiyorum; YSK tarihi bir vazife yapıyor. Başka bir alternatifi şiddetle reddediyorum. İnsanları umutsuzluğa sürükleyecek hiçbir kararı almaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye'deki seçimlerin meşruluğunu, devamlılığını üstlenmekle mesuldür. Toplumun ve İstanbul'un sağduyusunu yoksaymaksınızın, toplumu rahatlatma mecburiyetindesiniz. Süreç belli. YSK kararınızı verin, işimize başlayalım, İstanbul'un kaybedecek tek bir anı dahi yok. Ben göreve milletiyle beraber göreve başlayacak enerjiye sahip bir şekilde süreci bekliyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap