SON DAKİKA



Haber > Spor > Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor

Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor

18 Nisan 2019 Perşembe - 13:22




Haziran ayı itibariyle Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor.





Mali açıdan büyük bir çıkmaz içine giren ve borçları her geçen gün artan Türk kulüplerinin geleceği açısından dev bir adım atılıyor…

Bir yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da destek verdiği projede borçların yeniden yapılandırılması için Türkiye Bankalar Birliği ile çalışmalar sürerken, diğer yandan yeni bir uygulama devreye sokulacak: Ulusal Lisans Talimatı…

Bugüne kadar UEFA Finansal Fair Play Komitesi'nin denetlediği ve uyulmaması halinde ceza kestiği kulüplerde gelir-gider dengesi, Haziran ayından itibaren UEFA'nın vereceği yetkiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından incelenecek.




TFF, Ulusal Lisans Talimatı ile yeni sezon transfer döneminden başlanarak futbolcu harcamalarını kontrol altına alacak.

KULÜPLER KADEMELERE AYRILACAK




UEFA'nın kontrolü devam etse de denetimi TFF yapacak. Haziran'da uygulanmaya başlayacak olan yeni sistem şöyle işleyecek...

1- Borcu olmayan kulüp, gelirinin yüzde 90'ını transfere ayırabilecek.

2- Kulüpler borçlarına göre kademelere ayrılacak. 1. dereceden borçlu olanların gelirlerinin yüzde 50'si borçlarına gidecek. Bu değer borca göre yüzde 15'e kadar aşağı çekilecek.




2- Kulüpler borçlarına göre kademelere ayrılacak. 1. dereceden borçlu olanların gelirlerinin yüzde 50'si borçlarına gidecek. Bu değer borca göre yüzde 15'e kadar aşağı çekilecek.

3- Uyarıya rağmen transfer edilen futbolcuya lisans verilmeyecek.




4- Belirlenen rakamları aşan kulüplere ceza verilecek. Bu cezalar; 'önce ihtar, sonra puan silme, transfer yasağı ve Avrupa'dan men'e kadar varacak.

SALI GÜNÜ TOPLANTI DÜZENLENECEK

Kulüplerin mali durumlarını inceleme altına alan TFF, Kulüpler Birliği ile bir araya gelip Ulusal Lisans Talimatı hakkında bilgi vererek sistemi müzakere edecek.




Ardından da TFF Başkanı Hüsnü Güreli, önümüzdeki Salı günü düzenleyeceği bir basın toplantısı ile yeni uygulamayı anlatacak. Ulusal Lisans Talimatı'yla birlikte artık yönetimler, kulüplerde istedikleri gibi keyfi transferler yapamayacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap