SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Güneş enerjisinde Katar işbirliği

Güneş enerjisinde Katar işbirliği

25 Mart 2016 Cuma - 13:16




Katar Güneş Teknolojileri şirketinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'den Bendis Enerji ve Fernas Grup ile Ar-Ge çalışmaları ve güneş ekipma





İş birliği anlaşmasıyla Türkiye'nin enerji çeşitlendirmesine yönelik çalışmalarının ve güneş enerjisi endüstrisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim  Mübarek Al Şafi, mutabakat zaptının iki ülke arasındaki mevcut güçlü dostluk ve  iş birliğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.Katar ve Türkiye'nin politik ve ekonomik alanda uzun yıllardır iş  birliği içerisinde olduğunu, mutabakat zaptının bu iş birliğini daha  arttıracağını belirten Al Şafi, "İki büyük ülkenin birbirine yakın ortak ilgisi  var, farklı alanlarda iş birliğine açıklar. Katar Güneş Teknolojileri şirketinin  Türkiye'nin güneş enerjisi endüstrisinin gelişimi için burada olmasından dolayı  çok gururluyum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Türkiye'nin yenilenebilir  enerji inisiyatifini değerlendirmesi ve güneş enerjisinin gelişmesi için  gösterdiği bağlılık takdire değer." ifadesini kullandı.Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halit K. Al Hajri de Türkiye’nin  güneş enerjisi alanında hızla ilerlediğini ve güneş teknolojisinde uzmanlığın  önemli olduğunu belirterek, bu konuda Türk şirketleriyle çalışmaktan memnun  olduklarını vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap