SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > TikTok için yolun sonu: Ya satılacak ya da yasaklanacak

TikTok için yolun sonu: Ya satılacak ya da yasaklanacak

24 Nisan 2024 Çarşamba - 11:37




ABD Senatosu, TikTok'u yasaklayabilecek yasa tasarısını kabul etti. Biden yasayı imzalarsa, ByteDance'in TikTok'u satmak için en fazla 270 günü olacak.





Bir süredir ABD'de TikTok'un yasaklanması gündemde. ABD Temsilciler Meclisi, 13 Mart'ta TikTok'un ülkede yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısını kabul etmiş, tasarı onay için Senato'ya gönderilmişti. Bu durum üzerine TikTok tepki gösterip yasanın kabul edilmesi durumunda 170 milyon ABD'linin ifade özgürlüğü hakkının ihlal edileceğini söyleyip karşı çıksa da Senato, 79 lehte ve 18 ret oyuyla tasarıyı kabul etti.

TikTok'un ana şirket ByteDance'ten ayrılması veya ABD uygulama mağazaları ve web barındırma hizmetlerinde yasaklanması için 12 aya kadar süresi olacak.

Şirket, tasarıyı anayasaya aykırı olarak niteledi ve böyle bir yasaya hukuki yollarla karşı çıkacağını, bunun da nihai satış veya yasağı daha da geciktirebileceğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap