SON DAKİKA



Haber > Rize > Bal ormanından taş ocağına!

Bal ormanından taş ocağına!

17 Nisan 2019 Çarşamba - 09:40




2012 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Hemşin Bal Ormanı Havzası’ ilan edilen bölgede faaliyet alanı küçük gösterilip ‘ÇED gerekli değildir’ raporu alınarak taş ocağı olarak açılmak isteniyor





Rize’nin Hemşin ilçesinde yer alan Levent Köyü’nde (Çoço) açılmak istenen taş ocağı tepkilere neden oldu. 2012 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Hemşin Bal Ormanı Havzası’ ilan edilen bölgede yürütücü firma tarafından açılmak istenen bazalt maden ocağı için 989 dönümlük toplam proje alanının 240 dönüm gösterilerek ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alındığı dile getirildi.

YABAN HAYATI BİTER

Yaban hayatının çok zengin olduğu havzada tilki, ayı, geyik, benekli alabalık, su samuru ve domuz gibi birçok hayvanın yaşadığı biliniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da sülün ve karaca bırakarak destek olduğu yaban hayatının açılmak istenen maden ocağıyla son bulacağı belirtiliyor. Açılmak istenen ocağın maden yasasına göre karayoluna 2 kilometre  uzakta bulunması, yerleşim yerlerine belirli mesafede olması gibi şartları da karşılamadığı dile getirildi.




ÇEVRE FELAKETİ OLUR

Hemşin Yaşam Derneği, Hemşinliler Eğitim ve Kültür Derneği, Melyat Deresi Dayanışma Derneği, Pazarlılar Birliği Derneği ve Rize Pazar Örnek Köyü Derneği’nin ortak olarak yaptığı açıklamada bahse konu olan bölgede taş ocağı açılması halinde telafisi mümkün olmayan bir çevre felaketine neden olacağı belirtilerek, “Konunun hassasiyetinin ilgili makamlarca dikkate alınmasını, doğamızın korunmasını ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” denildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap