SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize'de GSM vurgunu

Rize'de GSM vurgunu

05 Nisan 2019 Cuma - 10:15




Rize’de düzenlenen sahte evraklarla 100’e yakın vatandaş dolandırıldı





Rize’de bir GSM operatöründe çalışan bir eleman tarafından 100’e yakın vatandaşın dolandırıldığı iddia edildi. Vatandaşlar, hat değişimi için kendilerinden imza alındığını, kendi adlarına da telefon alınıp satıldığını söylediler. Dolandırıldıklarını kaydeden vatandaşlar, “Bizden hiçbir evrak da almadılar. Bize ne hat geldi ne de telefon. İcradan gelen yazıları gördük. 20 bin TL’den başlayan icra dosyaları kapımıza geldi” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

HABERLERİ DAHİ YOK

Bayi önünde toplanan vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek kendi adlarına alınan hat ve telefonlardan haberdar olmadıklarını, icra dosyası geldikten sonra bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler. Mağdur olanlardan Muhammet Koçoğu, “Adıma kayıtlı şirket üzerine 6 hat alınmış, ben hiçbir yere imza atmadım, 60 bin TL’lik icra dosyası geldi, ne olduğunu anlamadan adıma evrak düzenleyen bayiye gittim. Hiçbir yerde imzam yok. Evrak düzenleyen hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.




SAVCILIK ARAŞTIRIYOR

Rize 10 Nolu Rize-Trabzon Minibüs Kooperatifi adına 2 hat düzenlendiğini belirten Osman Yıldırım ise “Kooperatif adına iki tanzim var, ne hat gördük, ne de telefon. Adımıza gelen icra dosyasında 20 bin TL borç gözükmekte, kendi elemanlarına hesap sorulması gerekirken icra dosyası bize geldi. Bizim adımıza telefonlar alarak satmışlar. Suçu işleyen kişi hakkında yasal işlem yapılması gerekirken icra dosyası bize geldi. Kişi şu anda kayıplarda. 100 kişilik kooperatif üyeleri bir dolandırıcının cezasını çekemez. Emniyet 40 kişinin ifadesini aldı. Savcılık araştırma yapıyor ama icra faizleri işliyor” diye konuştu. Öte yandan vatandaşlar, yaklaşık 2 milyon TL’lik dolandırıcılık olduğunu ifade ettiler.




HABER: HÜZEYİN TERZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap