SON DAKİKA



Haber > Rize > Yaptıklarımız görülmüyor

Yaptıklarımız görülmüyor

Karadeniz Özel

20 Nisan 2019 Cumartesi - 11:13




Ak Parti Rize İl Başkan İshak Alim, Karadeniz'e konuştu, böyle sitem etti





AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Karadeniz gazetesine konuştu. Alim hem seçimi değerlendirdi hem de Rize’de devam eden yatırımlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Rize’de kaybedilen dört ilçeyle ilgili konuşan Alim, kaybedilen ilçelerle ilgili olarak İkizdere, Derepazarı ve Çayeli’nde AK Parti’nin kaybetmediğini, aksine Cumhur İttifakı’nın kazandığını söyledi. Alim, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı Fındıklı’da ise teşkilat olarak gerekli araştırmaların yapıldığını dile getirdi. Rize’de devam eden yatırımlarla ilgili de bilgilendirmede bulunan İl Başkanı, vatandaşlara sitem etti. Alim, “Rize’ye yatırım konusunda vatandaşlarımızdan ‘gerekli yatırımları alamıyoruz’ diye tepkiler geliyor. Ama yapılan yatırımların da görülmediğini maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum” dedi.  

İşte İshak Alim’in açıklamaları:

KARAR GENEL MERKEZiNDiR




Kaybedilen ilçelerde bir görev değişikliği veya görevden alınmalar olabilir mi?  

Buradaki kararı parti üst yönetimi veya genel merkezimizindir. Onların talimatı doğrultusunda, yapılan işlemler doğrultusunda olur. Fakat bizim şu aşamada teşkilatlarımızla ilgili düşündüğümüz bir değişiklik söz konusu değil. Kaldı ki teşkilatlarımız hakikaten canhıraş bir şekilde gayet verimli çalışmalar yaptılar. Rize’de 2014 yılına baktığımızda oy oranlarımızda artış var. O zaman belediyelerden aldığımız oy oranlarının ortalaması yüzde 48 iken 2019’da belediyelerden aldığımız oy oranlarının ortalaması yüzde 56’dır. Yani oyumuzda artış var. Bizim şahsi düşüncemiz, teşkilatımız gayretli, disiplinli çalışmalar ortaya koydu.




GENELDE HEP BiREYSEL iSTEKLER

Halk günleri düzenliyorsunuz. Vatandaşlar sizden en çok neyi talep ediyor?

Daha çok bireysel istekler oluyor. Aklınıza gelebilecek her türlü bireysel konular oluyor. Rize’de şöyle durum var: Herkes eleştiriyor. Tabii ki eleştirecekler. Eğer idareciysen, yöneticiysen karşı tarafın eleştirilerini dikkate almak zorundasın. Ancak biz de şunu söylüyoruz: Halk günlerinde vatandaşlarımız ile görüştüğümüzde toplumsal konularla alakalı böyle çok fazla talep gelmedi. Hep bireysel manada. Biz de diyoruz ki; evet eleştiri olsun, vatandaşlarımız projelerini söylesinler, bu projelerle ilgili biz de çalışma içerisine girelim. Bunları meydana getirelim istiyoruz. Ama hemen hemen bireysel istekler oluyor.




BiZiM TEK GAYEMiZ MiLLETE HiZMETTiR

Vatandaşlara neler söylemek istersiniz?




AK Parti teşkilatları, kendisini milletine vakfetmiş, adamıştır. Hiçbir beklentisi yok. Tek bir beklentisi var, o da vatanına, milletine hizmet etmektir. Teşkilatlarımız, bu şuurdaki insanlardan oluşuyor. Bizim için seçimin fazla bir önemi yok. Biz seçimleri hizmete devam edebilmek için bir araç olarak görüyoruz. Eğer vatandaşımız bize o yetkiyi veriyorsa vatandaşımıza hizmet için bir araç olarak görüyoruz. Allah sağlık verdiği sürece teşkilattaki arkadaşlarımız ile birlikte kendi benliğimizden vazgeçerek vatanımıza, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Böyle bir topluluktan oluşuyoruz. 

BiZ ÜÇ iLÇEYi KAYBETMEDiK iTTiFAK RUHU KAZANDI

İttifak yapılmayan İkizdere, Derepazarı, Çayeli’de MHP ipi göğüslerken Fındıklı’da ise seçimi CHP kazandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?




Biz Fındıklı’da belediyeyi kaybettiğimizi düşünüyoruz. Her zaman bunu söylüyoruz. Fındıklı’da Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifakımız vardı. Karşı tarafta da bir ittifak vardı. Burayı kaybettiğimizi söylüyoruz. Ancak diğer kaybettiğimiz üç ilçede biz kaybettiğimizi düşünmüyoruz. Aday bazında bu ilçelerde ittifak yoktu ama ittifak ruhu ülkenin genelinde vardı. Dolayısıyla biz ittifak ile beraber Rize’de 17 tane belediyemizin olduğunu söylüyoruz.

GÜNEY ÇEVRE YOLUNUN KIYMETİ BİLİNMİYOR

Rize’nin çehresini değiştirecek olan ve yapımına devam edilen havalimanı, lojistik merkez ve Ovit Tüneli’ndeki çalışmalar ne durumda?


Rize’ye yatırım konusunda vatandaşlarımızdan ‘gerekli yatırımları alamıyoruz’ diye tepkiler geliyor. Ama yapılan yatırımların da görülmediğini maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum. Birçok kişi de bizim yatırım yaptığımız alanlarda incelemede bulunmuyor. Belirli bir mesafede dolanan vatandaşımız kalkıyor diyor ki ‘yatırım yapılmadı.’ Birçok kişi bizim Güney Çevre Yolu’nun bu şehre katmış olduğu değeri birçok hemşehrimiz ne yazık ki bilmiyor.

ŞEHİR GÜNEYDEN KUZEYE AÇILACAK

Güney Çevre Yolu, Tıp Fakültesi yanından başlıyor. Pehlivan Taşı’na kadar oradan da kollarıyla beraber Kalkandere’ye ulaşabilecek bir yatırım. Kamulaştırma hariç bedeli 250 milyon lirayı bulan çok ciddi bir yatırım. Yeni bir trafik aksı açan şehrin farklı bir yere doğru gelişmesine sağlayabilecek, trafiği rahatlatacak olan bir projedir. Yine Salarha Tüneli var. Burada da bayağı ilerlendi. Bu proje de bitme aşamasındadır. İki tüp şeklinde yapılıyor. Bu tünelle birlikte de artık şehrin kuzeyden güneye doğru açılması sağlanacak. Buraların da gelişmesi sağlanmış olacak. Oradaki yol da duble yol olarak yeniden dizayn edilecek. Sahil tarafındaki yoğunluğun arka bölüme kaymasıyla beraber belki de şehir daha da rahatlayacak.

RiZE 2001’DEN iTiBAREN YATIRIM ALMAYA BAŞLADI

Havaalanımız devam ediyor. Hemşehrilerimiz bazen eleştiriyorlar. Bazen de kıyaslama yapıyorlar. Ama daha önceki yıllarda birçok ilin almış olduğu hizmetleri biz şimdi alıyoruz. AK Parti iktidarı zamanında alıyoruz. Yani 2001 yılından itibaren almaya başlıyoruz. Havaalanı devasa bir proje. Deniz dolgusu üzerine yapılıyor. Oradaki yapım çalışmaları şu anda yüzde 26 civarında. Çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımız da ifade etti: 2020’nin Ekim ayında inşallah açılışı da gerçekleşecek. 

OSB’DE ÜRETiM BAŞLADI

Lojistik merkez çalışması da devam ediyor. Proje çalışması var. 257 bin liralık proje bedeli var. 2780 metre ana, 460 metre tali mendirek, 1060 metre rıhtım olacak. Çalışmalar proje aşamasında devam ediyor. Yakın zaman içerisinde inşallah somut manada çalışmalara başlanılacak. Ovit Tüneli ile beraber güzel bir çalışma olacak. Ovit Tüneli’ni gerçek manada anlamlı kılacak olan lojistik merkezdir. Hemen lojistiğin az ilerisinde Kalkandere’de organize sanayimiz var. Birçok hemşehrimiz bunu bilmiyordur; orada fabrikalarımız, çok ciddi manada üretime geçti. Şu anda organize sanayi dolu. İkinci etabın yapılması planlanıyor. İkinci etap hazır olduğunda organize sanayi 1500 kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca bazı fabrikalar orada şu anda ihracat yapıyor.

RÖPORTAJ: HÜSEYİN TERZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap