SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bremen Gezi Rehberi

Bremen Gezi Rehberi

25 Mart 2016 Cuma - 18:33




Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Bremen, aynı zamanda Bremen eyaletinin başkenti. Bu küçük ve tarihi şehri keşfetmek için 2-3 gün ayrımanı





Bremen’e Ulaşım

Uçakla yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonucu Bremen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Sunexpress ve diğer havayollarının Bremen’ e günlük ve direkt uçuşları bulunuyor.

Bremen’de ilk edinmeniz gereken şey ErlebnisCard’dır. Bu kart ile bir çok müzeye ücretsiz girebilir ve akşam 6’ya kadar otobüs ve tramvaylara ücretsiz binebilirsiniz.

Bremen’de Gezilecek Yerler

Bremen’in  gündüzü de gecesi de ayrı güzeldir. Marktplaz, Böttcher, Schnoor ve Schlachte Bremen’in en meşhur yerleridir.


Çivi Yolu

Pirinç ve çelikten yapılmış 2000 adet çivi, Liebfrauen Kilisesi’nden Marktplatz’a, oradan da Böttcher Sokağı’na getirir. Çivi yol, turistler için bir rehber niteliğindedir.

Marktplatz

Bremen’in Altstad (Eskişehir) bölümünde bulunan Marktplatz’da Rönesans dönemine ait tarihi yapılar, Büyük Barok mimariler ve kafe-restoranlar bulunuyor. Marktplatz, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.


Bremen Mızıkacıları Heykeli, Bötcher Sokağı, St. Peter Katedrali, Ratskeller, Bremen Belediye Binası Marktplaz meydanı civarında bulunuyor.

Bremen Mızıkacıları

Grimm Kardeşler tarafından Bremen’in sembolü haline getirilen Bremen Mızıkacıları Heykeli, en çok ziyaret edilen ve fotoğraf çekilen yerleri başında geliyor. Bremen Mızıkacıları Heykeli, Liebefrauen Kilisesi ve Belediye Binası arasında bulunuyor. Bir rivayete göre Heykelin eşeğinin bacağını 2 elinizle okşayıp dilek tuttuğunuzda dileğiniz gerçek oluyormuş. Denemekte fayda var.

Böttcher Sokağı:


Bremen’in sanat sokağı olarak bilinen Böttcher Sokağı, tarihi yapıları, müzeleri ve heykelleriyle ziyaretçilerine farklı duygular yaşatıyor.

Roselius-Haus Müzesi:

16. yüzyıldan kalma antika eşyaların ve tabloların bulunduğu müze oldukça etkileyici. Lucas Cranach tarafından yapılmış bir Martin Luther tablosunu mutlaka görmelisiniz.



The Paula Modersohn-Becker Müzesi

20. yüzyıllara ait eserlerin sergilendiği The Paula Modersohn-Becker’de, adını aldığı sanatçının tabloları da yer alıyor.

Schlachte

 

Bremen’in en keyifli bölgesi olan Schlachte’de Weser Nehri’nin güzelliğine hayran kalmamak elde değil. Nehir boyunca kafe, restoran, vapur ve teknelerin bulunduğu bölgede gezinizin en keyifli anlarını yaşayabilir, günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.


Bremen’in meşhur Beck’s birasının fabrikası da Schlachte’de bulunuyor. Bira severler için Back’s Experience’e katılabilir, bira yapım aşamalarını öğrenebilirsiniz.

Schnoor

Küçük sokakları, Ortaçağ esintili renkli evleri ile meşhur Schnoor, Bremen’in en büyüleyici yeri. Hediyelik eşya mağazaları, minik kafeleri ile Alaçatı’yı andıran Schnoor’da kahvenizi yudumlayabilir, birbirinden leziz çikolatalardan tadabilir ve bu eşsiz ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Viertel

Viertel, (Çeyrek) Bremen’in en renkli ve hareketli yeri. Şehir merkezine birkaç dakika uzaklıkta olan Viertel, grafittili duvarları, sokak sanatlarıyla dolu sokakları, sabaha kadar açık mekanları ile Bremen’in eğlence merkezi. Bremen Tiyatrosu, Gerhard Marcks Ev ve Wilhelm Wagenfeld Evi de Viertel’de bulunuyor.

Bürgerpark

Bremen’in en büyük ve ünlü parkı olan Bürgerpark, yeşillikler içerisinde, şehrin nefes alan bölgesi. İçindeki Emma Gölü, yemyeşil ağaçları, çeşitli bitki türleri ile gezinize kısa ve huzurlu bir mola verebilirsiniz. Civarında kamp bölgelerinin de bulunduğu Bürgerpark’ın kuzeyinde Bilim Müzesi de bulunuyor.

Bremen’de Ne Yenir Ne İçilir?

Liman kentine olan yakınlığı nedeniyle deniz ürünlerini bolca bulabileceğiniz Bremen’de her keseye göre restoran bulunmaktadır. Meşhur yemeği ise dumanda pişirilmiş yılan balığıdır. Bira seviyorsanız Bremen’in meşhur birasından içebilir, enfes çikolatalarını sevdiklerinize hediyelik olarak götürebilirsiniz.

Siz de Almanya’nın bu eşsiz şehrini keşfetmek istiyorsanız hemen programınızı yapın, uçak biletlerinizi alıp bir hafta sonunuzu Bremen’i keşfetmeye ayırın. :)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap