SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çok iyi düşünün
28.03.2024

Yerel seçimlere birkaç gün kaldı.

Halkımız oyunu kullanırken çok iyi düşünmeli.

Bu seçim;

Biat ve ümmet kültürü ile hareket eden, cumhuriyet değerlerini ikinci plana iten bir siyasi akımı destekleyen kesim ile,

Cumhuriyet değerlerini benimseyen laik ve demokratik bir yönetim içinde ekonomik refaha kavuşmayı arzulayan kesim arasında olacaktır.

 

Günlerce meydanları ve sokağın sesini dinliyor, değerlendiriyoruz. İktidarın devlet gücüne rağmen halkın desteğini kaybetmesini açıkça görebiliyoruz.

Halkımızın yakınmaları, ülkenin ekonomik durumu,

yüksek enflasyon ve pahalılık, emekli maaşları ile geçim zorlukları öncelikleriydi.

 

Elbette sadece bunlar değildi. İktidarın çok yorgun ve yıpranmışlığı halkın gözünden kaçmıyordu. Özellikle iktidarın İsrail ile olan ticaretini Gazze’de yaşananlara rağmen sürdürmesini ifade ediyorlardı. Cumhurbaşkanının tarafsız tutumu dikkatlerden kaçmıyordu.

 

İfade ettiğimiz gibi bu yerel seçimler genelde ülkemizin yönünü belirleyecek seçimlerdir. Her ne kadar belediye başkanlarını belirleyecek olmasına rağmen genel siyasetini etkileyecek seçimlerdir. Şu çok iyi bilinmelidir. Belediyeler halka hizmet sunma yerleridir. Öç alma yerleri değildir.

 

Belediyeler, yerleşim yerlerinde sokakların bakımı, temizlik, aydınlatma, su, esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerini gören, başkan ve üyeleri seçimle gelen tüzel kişiliği olan örgüttür. İşte bu nedenle belediyeler çok önemli kuruluşlar olup, halkımız oyunu çok dikkatli düşünerek kullanmalıdır.

 

Yolumuzu cumhuriyetin ilkeleriyle aydınlatmak olmalıdır.

Tek kurtuluş yolu cumhuriyettir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap