SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni Anayasa
26.09.2023

Ülkeyi yönetmeye çalışan siyasi erk, miting meydanlarında “tek devlet, tek millet ve tek bayrak sloganları ile halkın önüne çıkıyorlardı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları içinde bulunduklarını ve bu konuda tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyor. Yeni anayasada milletin çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtan bir anayasa hedeflediklerini ifade ediyor.

Şimdi söylemler mi değişti?

Tek millet yerine milletim çeşitliliği ne anlama geliyor?

Geçmişte “halklar” diye zırvalayan siyasilere, Bülent Ecevit, Türkiye’de halklar yoktur tek halk vardır oda “Türk halkı” dır diye yanıt vermişti.

Milletin çeşitliliğinden ne amaçlanıyor?

Milletin zenginliği bu amaçlar ile ilgili midir?

Bugün bunları neden tartışıyoruz ve anayasaya koymak istiyoruz?

Zamanlama da çok manidar geliyor bize..!

Zira yakın tarihte yerel seçimler var. Bu seçimlerde iktidar partisi ve onun yandaşları başarı kazanırsa, işte asıl tehlikenin başlangıcı olacaktır.

Peki, muhalefeti oluşturan partiler bu felaketin farkında mı?

Bize göre koca bir hayır.

Zira, stratejik analiz ve öngörü bakımından son derece zayıflar ve süreci okuyamadıkları için ülke adım adım ne olduğu belli olmayan başkanlık sistemine taşındı. Muhalefet içindeki kendilerini aydın olarak zannedenler de küçük hesaplar içinde olunca meydan, cumhur ittifakına kalıyor.

Türkiye Cumhuriyeti, mayıs seçimlerinde parlamenter sisteme dönüş için büyük fırsat tepti. Şimdi yine aynı adımlarla halkımızı çok düşündürecek sistem içine sokulmak isteniyor.

Milletin çeşitliliği ifadesiyle bir mesaj mı verilmek isteniyor acaba?

Bu konuda muhalefetten bir ses duymadık. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ parti olmak üzere tüm muhalefete büyük sorumluluklar ve ciddi görevler düşüyor. Partiler iç çekişmeleri bir tarafa bırakarak ülke sorunlarına acilen eğilmeleri gerekir. Elbette ülkenin bütünlüğü için Milliyetçi Hareket Partisinin de düşüncelerinin ne olduğu merak konusu.

Ülke yönetiminde olsun, muhalefette olsun tüm siyasilere açık ve yüksek sesle haykırıyorum. Sizlerin kaprisleriyle ülkeye zeval vermeyin. Bu ülke hepimizin. Bu topraklarda beraber ağladık beraber güldük. Devlet halk için vardır ve halkının mutluluğu için çalışır. Muhalefet sorumluluğunu bilsin ve bu dönüşümün yoluna dolaylı da olsa taş döşemesinler… Yine de en güzelini halkımız bilir..!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap