SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ayıptır… Ayıp…
30.03.2019

Ülkemizde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı karın ağrısı olanların yanlışları bir türlü bitmiyor. Bugün bağımız ve hür olarak ayakta kalan Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Atatürk’e karşı köhnemiş düşüncelerin ürettiği saçmalıklar artık kabak tadı vermeye başladı.

Bu kişilerin zırvalıkları zaman zaman gündeme gelse de, çığ gibi tepki karşısında geri adım attıklarını görüyoruz. Atatürk’ün kurucusu olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konulara hassasiyet göstermesi gerektiğini kime sorsanız söyler.

Ancak gelin görün ki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son bombası da ortaya çıktı. Yeni Çağ Gazetesi’nde yer alan habere göre bu kurum çıkardığı aylık dergide yine Atatürk’ümüzü unuttu. Çanakkale Zaferi’ne yer verdiği dergide yer alan makalede Atatürk’ün adını bir kez anmaktan imtina edildi. Arkadaş neyin peşindesiniz bir net olarak söyleyin de bilelim.

Makale kaleme alınıyor Alman General, İngiliz ve Fransız komutanlardan bahsediliyor, adlarına yer veriliyor Atatürk unutuluyor. Bu savaşta ülkemi parçalamak isteyenleri tarihe gömen Atatürk’ü unutmanızın affedilir tarafı yoktur.

Zaferin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok saymak ile kazanım elde ettiğini sananlar tarihin hangi sayfalarında yer alacağına varın düşünün. Kahramanları yetiştirenlerin ayaklarının altı öpülesi analarımız olduğunu bilmeyen yoktur.

Analarımızın vatan için şahadete gönderdiği evlatları arasında inkar etmeye kalksanız da, kabul etseniz de etmeseniz de Atatürk vardır. Analarımız doğrudur Fatihleri, Yavuzları, Şeyh Şamilleri, nene hatunları yetiştirmiştir, kimsenin bir diyeceği yoktur, olamazda.

Ancak Atatürk’ü yok sayılmasına denilecek çok söz vardır. Din adına görevlendirenlerin oturdukları koltuğun, bulundukları kurumun var olmasının altında imzası olan Atatürk’ü yok sayma gibi bir saygısızlığa bürünmesinin kabul edilir tarafı yoktur.

Çanakkale hutbesinde bile Atatürk’e yer vermeyen diyanetin başındakiler bir an önce o koltukları terk etmeliler. Ayıptır beyler ayıptır. Bu millet ne çektiyse bu tip anlayışlardan çekmiştir. Milleti ayrıştırmaya, değerlerini yok saymaya Atatürk’ü unutturmaya doğru sürüklediğini sanan bu anlayışı bir kez daha kınıyorum. Umarım etkili ve yetkili olan kişiler Diyanet İşleri’nin bu yanlışlarına bir dur der.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap