SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bize de pay verin
29.03.2019
Seçim sonrası zamlara hazır olun, dedim. Bakın, Türkiye Belediyeler Birliği, doğalgaz, emlak, taşıt ve cep telefonu başta olmak üzere vatandaşın cebindekini sıfırlayacak yeni vergiler getirmesini istemiş. Vatandaşın cebinde metelik mi kaldı ki vergilerin arttırılması isteniyor? Bunca saltanatın bedeli yine mi vatandaşa ödetilecek?
Doğalgaz tüketiminden yüzde 5 vergi, 4 yılda bir aldıkları emlak vergisinin arttırılması yetkisinin belediye meclislerine verilmesi, telefon, teleks, faks ücretlerinden aldığı vergiye cep telefonları ve internetin de dahil edilmesi isteniyor.

Bunlar yetmezmiş gibi yılda iki taksitle alınan motorlu taşıtlar vergisine ilave olarak belediyeler MTV’nin yüzde 10 oranında yol ve trafik katkı payı alınmasını talep eden belediyeler birliği yük ve yolcu taşıması yapanların hasılatlarının yüzde 1’inin de kendilerine verilmesini istiyor. Otel, motel ve pansiyonların konaklama bedellerinin yüzde 1 ile 3’ü oranında kendilerine vergi verilmesini talep ediyor. 
Oldu olacak vatandaşın ya da iş insanlarının aldığı nefesten de vergi isteyin! Vatandaşın cebindekine bu kadar göz dikilir mi? Hayatı vergilerle geçen vatandaş ay başını nasıl getireceğini düşünürken, kendine gelir getirecek yatırımları yapması gereken belediyelerin onlara yeni vergiler yükleme çabası hiç de şık değil.

Çare, çözüm ve üretim yapma konumunda bulunan belediyelerin vatandaşa yeni vergiler yüklemek ya da onların ödediklerinden pay alma peşine düşmelerinin yaşanan ekonomik çıkmazın kurtuluşu olarak görülmesi gerçekten şık bir adım değil.

Belediyelerin içinde bulundukları çıkmazın kurtuluşu vergilerde aranırken, ödemeleri gereken KDV’nin düşürülmesi, ÖTV’nin alınmaması isteniyor. Bu adım kabul görürse toplu taşıma ücretleri ucuzlayacakmış. Buna kim inanır? Borç batağındaki belediyeler 'vergileri arttırın' ya da 'pay verin' derken taşıma ücretini mi ucuzlatacak?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap