SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cahiliye dönemi
17.04.2019

Hepimiz hafızalarından silinmeyen o kara günde eşi Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak’ı kaybeden Nihal Olçak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan süreç için, "Cahiliye dönemindeki putperestliği hatırlatıyor" dedi.

Olçak yaptığı açıklamalarla iktidarı sert biçimde eleştirdi. Kendisine yaptığı cesur açıklamalar için Cumhurbaşkanından uyarı gelse bile onu dinlemeyeceğini söyleyerek iki can kaybettiğini haklı olarak görmezden gelinen konulara dikkat çektiğini söylemesi ilgi görmeye ve destek almaya devam ediyor.

Olçok’un gözyaşları dinmiyor, iki yanının eksik kaldığını söylerken bile içinde taşıdığı acıyı anlatıyordu.

Eşini ve oğlunu kaybeden bir kadının dik durup yaşanan süreci yüreklice değerlendirmesi gerçeklerin ta kendisidir. Bu gerçeği görmeyip hala FETÖ’nün hainliğine ortak olan siyaset ayağı ortaya çıkmamış durumda. Hain örgütün her alanda üyesi hala yakalanıyor, yargılanıyor ama bir türlü siyaset ayağına dokunulmuyor. Finalin siyaset ayağı ile yapılacağını düşünüyorum. Umarım bu düşüncem hayata geçer.

Olçok’un İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nu arayıp tebrik etmesini eleştirenlere karşı gösterdiği olgunluğun herkese örnek olmasını dilerim. Olçak, "Gördüğüm haber üzerine tebrik ettim. Buna başka anlamlar yükleyenler oldu. Ben yaşadığım şehri yönetecek bir insanı tebrik ettim. Bundan daha doğal ne olabilir? İstanbul’u değil de, Ankara’yı tebrik etsem siyasi olurdu. Tebrik ettikten sonra sosyal medyada CHP’nin seçim sonuçlarında usulsüzlük yapmasıyla ilgili haber gördüm ve Ekrem Bey’e bunun yakışmadığını yazdım” şeklindeki sözlerine karşılık İmamoğlu’nun, “Kalbinize kırıklık yaşattıysak üzülürüm Nihal Hanım. Araştırmamızı yapacağız, kesinlikle usulsüzlükle ilgili bir rızam olamaz” sözlerinin siyasi nezaketi ve ahlakın en güzel örneği oldu.

İktidar partisinin görmediği bir gerçeğide dile getirme yürekliliği gösterdi Olçok. Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerin yenilenmesi halinde yeniden kazanacağını, hatta bağımsız aday olarak ta seçime girmesi durumunda sonucun değişmeyeceğini söylemesi gerçeklerin ta kendisiydi. Bu görçekleri kabul etmeyen anlayışın hala ülkeyi oy sayım karmaşasına sürüklemesi inanılır gibi değil.

Türkiye İstanbul seçiminde unuttu bir gerçeği de gördüğüne dikkat çeken Dlçok’un, “İyi bir muhalefet, iyi bir lider çıkarır” sözleri de bence muhalefet partilerine nasıl bir yol izlemeleri gerektiği yönünde bir uyarı olmuştur.

Bir kadın, anne, gözü yaşlı bir eş olarak yüreğinde yaşadığı acının tazeliğini yitirmeden, o hain günden sonraki süreç ile ilgili yaptığı akılcı değerlendirmeleri herkesin okumasında fayda var. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap