SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dinleyen Kim!
19.04.2019

Bitmez arkadaş, Türkiye’nin derdi bitmez. İşsizlik, enflasyon, pahalılık aldı başını gidiyor, mutfaklarda yangın çıktı, milletin cebinde kuruş kalmadı, yoksulluk çadırı kuyruğunda kalp krizi geçiren vatandaşlar bu krizin yansımalarını yaşıyor.

Geleceğimiz olan pırıl pırıl gençlerimizin durumu nasıl derseniz onların da geleceği pek parlak değil. 15-19 yaş aralığındaki 1 milyon 57 bin gencimiz ne eğitim görüyor ne de bir işte çalışıyor. Bu gençlerimizi bu duruma kim mahkum etti?

Kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biri olan ülkemiz, tarımda, hayvancılıkta dışa bağımlı hale getirildi. Vatandaş pahalılık karşısında şaşırmış durumda. Evdeki evlatları işsiz, eğitimini yapamıyor, kimsenin duyduğu yok. Varsa yoksa İstanbul seçimi tantanası kopartılıyor.

İşsizlik ocak ayında son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı, iktidardan ses çıkmıyor. Gerçek işsizlik gençlerimizde yüzde 26.7’ye yükselerek rekor kırıyor, döviz rekor kırıyor, millet inim inim inliyor; bir eli yağda bir eli balda olandan ses çıkmıyor.

Gençlerimize nasıl bir gelecek bıraktığını yarın düşünmeyen bir anlayış hala ekonomik sorunların çözümüne çare bulamamış durumda.

Genç nüfusa sahibiz diye böbürleniyoruz ama gençlerimizin geleceği aydınlık değil. 15-24 yaş arasında 12 milyon 725 bin gencimiz var. 15-19 yaş arasında 6 milyon 402 bin gencimizden 3 milyon 791 bini eğitim görüyor. Hani ülkemizde zorunlu eğitim vardı?

Eğitim zorunlu olsa ne olur ki; ekonomi sıfır çekiyor, mutfak, eğitim, gıda, kira, elektrik, su, doğal gaz ve ulaşım masrafları almış başını gidiyor. Gençlerimiz ailelerinin içinde bulundukları çıkmazdan kurtulması için geleceklerini düşünmek yerine iş bulan çalışıyor, bulamayan ise iş peşinde koşturuyor. 5 gençten biri liseye bile gitmiyor. Liseleşme oranı yüzde 83.5’i bulmuş, Milli Eğitim Bakanlığı bu gençleri bulamaz olmuş. Nüfusta kaydı olan gençlerimizin eğitim çağına geldiğinde otomatik olarak okullara kaydı yapıldığı söyleniyor, o zaman okullaşma oranı da yüzde yüz olmalı, ancak liselerde olması gereken 1 milyon öğrenci nerede diye sormak gerek. Ne kadar sorarsan sor dinleyen kim!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap