SON DAKİKA
SON DAKİKA


Elektrik faturası çarpıyor
27.03.2019

Zamlar, yoksulluk çadırları derken elektrik faturalarındaki artışlar da aldı başını gitti. Öyle ki iktidara elektrik, su ve doğalgazda da yoksulluk çadırları açılması yönünde çağrı yapılmaya başlandı. Son 15 yılda elektriğe yüzde 240 zam yapıldı. 2004’te aylık 250 kilovat kullanım karşılığı 39.5 lira ödeyen vatandan 2019 yılında aynı kullanım karşılığı 134.25 lira ödüyor. 

Bu zam oranlarını hesaplayıp yorumlayan Elektrik Mühendisleri Odası çarpıcı rakamları ortaya koydu. Elektrikte vatandaşın yüzde 240 daha yoksullaştığını gözler önüne serdi. Seçim üzeri gündem farklı merkezlere kayarken elektrik faturası geçim derdinde olan vatandaşı çarpmaya başladı. 

Ekonomik krizle uğraşan ve parasının pula döndüğü bu dönemde dar gelirliler yoksulluk çadırlarında meyve ve sebze kuyruğunda ömürlerini tüketirken, iktidara yakın birileri ihalelere girerek, devasa projeleri alıp günün gün ediyor diyen Oda, iktidara seslenerek, halka ucuz, temiz, ulaşılabilir elektrik, doğalgaz satışlarının bu yoksulluk çadırları kanalıyla yapılmasını önerdi. 

Ne günlere kaldık! Odanın bu teklifi kabul görürse, su, elektrik, doğalgaz kuyruğuna da yakında girmeye hazırlanalım. Elektrik zammının yanı sıra uluslararası ve yerli sermaye yanlısı politikalar ile emekçilerin her geçen gün canının yandığını söyleyen Oda yönetimi, iğneden ipliğe, elektrikten doğalgaza, soğandan ekmeğe zamlar yapıldığını, vatandaşın en temel gereksinimlerini temin etmek için ödediği faturalar nedeniyle günden güne yoksullaştığını dile getirdi. 

İşsizlik aldı başını gidiyor, inşaat sektörü duruyor, mutfaklar yanıyor, hala mega projelerden bahsediliyor. Belediyelerin borçları almış başını gidiyor, piyasa çırpınıyor, onurlu esnaf ayakta kalmaya çalışıyor, seçim adına gündem değiştiriliyor, vatandaş her geçen gün daha da yoksullaşıyor. Temennimiz bu seçim sonrası bu yangının daha da büyümemesi ve yaşanan ekonomik çöküşün durması. Umarım bu seçim her derde devam olur da vatandaş daha fazla çarpılmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap