SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kara tren gecikir bir türlü gelmez
4.03.2019

Trabzon’un yıllardır oyalandığı tren yolu ve raylı sistem projeleri Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Trabzon mitinginde yeniden gündeme getirdi. Hepimiz hatırlarız 50 sene sonra yapılan Tanjant yolu macerasını.

Tren yolu ile raylı sistem işi de aynı yolda gidiyor. Yıllardır Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacağız diye yüzlerce açıklama okuduk, söylemler dinledik. Her seçim dönemi temcit pilavı gibi tren yolu ve raylı sistem gündeme getiriliyor.

Artık bıktık bu aldatmalardan. Söylem değil, icraat önemli. Raylı sistem ile kent tanışalı yıllar oldu ‘pardon’ söylemleri ile tanıştı Trabzon. Her seçim dönemi tren yol sözü verildi, ortada fol yok yumurta yok. Bir başka söylem ise raylı sistem yapılacağı yönünde dile getiriliyor. Kulağa hoş geliyor bu sözler ama hayata geçmesi için bir çivi çakıldığı yok.

Tren yolu ile raylı sistem söylemleri akla, “Kara tren gecikir belki hiç gelmez. Dağlarda salınır da derdimi bilmez” türküsünü getiriyor. Trabzon bu türküyü yıllardır söylüyor. Gelmez Trabzon7a trende gelmez, raylı sistemde. Seçim üstü bunlar oy toplamaz biline.

Bir başka konu ise şehir hastanesi. Bu projeyi de duyalı çok oldu. Sağlık sisteminin kimyası ile oynandı, Trabzon’daki hastaneler darmadağın edildi, işin içinden çıkılmayınca çare şehir hastanelerinde bulundu. İyi hasta atın artık bu hastanenin temelini laf değil icraat bekliyor Trabzon.

Birde bölge idare mahkemesi konusu var. Hatırlayın Trabzon’dan Samsun’a bu mahkemeyi götürdüler, kent insanı tepki koyunca geri getiriyorlar ve vatandaşa yeni bir yatırımmış gibi anlatılıyor. Trabzonlunun aklı ile dalga geçiliyor sanki.

Kimse darılıp gücenmesin, Kapanan FKB’den, Sümerbank’tan, EBK’dan haber yok. Giden, Bölge Hıfzıssıhha laboratuvarından, Bölge Kliminator laboratuvarından, TEB, Denizbank, Şekerbank bölge müdürlüklerinden, Zirai donatım bölge müdürlüğünden, gibi bir çok kurumdan haber veren yok.

Unutmadan ne oldu şu yatırım adası işi hala bekliyor Trabzon. Uygulamaya geçilme safhasına geldi, ne hikmetse bu seçim dönemi dile getirilmedi. Sanırım seçim malzemesi olarak kullanma miadı doldu herhalde. Bu seçimde de cekler, caklar havada uçuşuyor vatandaş olarak dinliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap