SON DAKİKA
SON DAKİKA


Okulların kimyası bozuldu
5.03.2019

Ülkemizdeki devlet üniversitelerinin dünya sıralamasında ilk 500’de yer almadığını dile getirmiştim. Nasıl girecekler ki? Bakın 'Dershaneleri kapattık' denildi, aslında ismi değiştirdiler. Üniversitelere öğrenci hazırlayan liselerin adlarını değiştirdiler. Kısaca eğitim dünyasının kimyası ile oynadılar.

Sonuç itibariyle milyonlarca lira yatırım yapılan imam hatip okullarımız bile hedef tutturamaz hale geldi. Bakanlığın yayımladığı faaliyet raporuna göre, imam hatipler devamsızlık ve yılsonu başarısızlığında diğer okullara göre başı çeker oldu. Bakanlık raporunda birçok alanda ekonomik krize dikkat çekilerek, ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında etkinliklerin iptal edildiği ve hedeflerin tutturulamadığı aktarıldı.

Milyarlarca lira harcayan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün okullarda düzenlediği etkinliklerin fazlalığı dikkat çekti. Yine rapora göre en düşük hedefe sahip ‘başarısız okul türü’ olarak dikkat çeken imam hatipler 65.9 ile yıl sonu ortalamasında meslek liselerinden bile gerisinde kaldı.

2018 yılı faaliyet raporunda 5 yıllık hedeflerin tutmadığı 20123 vizyonu kapsamında hedeflerin gerçekleşmesinde imam hatiplerin  hedeflerini tutturamadığı dikkat çekti. İmam hatipler bakanlığın öğrencilerin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarındaki faaliyetlerinde bile en geride kaldı. 

Diğer okullarda sosyalleşme adına yüzde 80 civarında başarı sağlanırken imam hatip liselerinde bu oran yüzde 65, ortaokullarda ise yüzde 54’e kadar düştü. Yazık değil mi imam hatip lise ve ortaokullarına giden çocuklarımıza, onlara umut bağlayan, okumaları için çırpınan velilerimize? Sonuç olarak eğitimi arapsaçına çevirmişler, çık çıkabilirsen içinden.

PARLAYAN’IN HAKKI

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne iş yaptığı için parasını alamadığını söyleyen Kemal Parlayan’ın iddialarını burada dile getirmiştim. Emekli olduktan sonra bir firmada iş bulan Parlayan’ın yaptığı işin karşılığını alamadığı için sorumlu tuttuğu müdürlüğün bu bedeli 5 Ocak’ta ilgili firmaya ödediği ortaya çıktı. 

Parlayan’ın müdürlüğe yaptığını iddia edip dile getirdiği çalışmaları ilgili firma adına yaptığını ve bedelinin de bu firmaya ödendiğini öğrendim. Bizlere tam bilgi verme gibi bir söylemde bulunmayan Parlayan’ın hakedişini almak için bundan sonraki adresi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü değil çalıştığı firma olmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap