SON DAKİKA
SON DAKİKA


Parlayan’ın hakkı ne zaman ödenecek?
1.03.2019

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde uzun yıllar çalışıp emekli oldu. Ardından müdürlüğün yapım ve imalat işlerinde sahip olduğu donanım nedeniyle kolları sıvayıp gereğini yapmış. Bu isim Kemal Parlayan isimli emektar. Kurum ile ilgili emek verdiği işlerin yani alın terinin karşılığını alamadığı yönünde iddialar bana kadar ulaştı.

Nitelikli ve çalışma alanında yeterli kişi bulunamayınca başvurulan Parlayan’a 2018 yılının Temmuz ayında başlayıp, eylülde sona eren söz konusu işler yaptırılmış. Yaptırılan işler ise Haçkaspor’un bal ligine çıkmasının ardından Düzköy’ümüzün sahasında kullanılmak üzere Yavuz Selim Sahası’ndan skorboard ve tribünler ile yedek kulübeleri ile Akçaabat futbol sahasındaki korkuluklar Parlayan’a söktürülüp bu stada monte ettirilmiş ve müsabakaların oynanması sağlanmış.

Çalışırken, kaynak yaparken ellerini kesen, aldığı işi bitirmek için üç ay aralıksız çalışan Parlayan, bu işleri yapmak için il müdürlüğü ile anlaşma yapmış. Aradan geçen bunca sürede alın terinin karşılığı ödenmemiş. Hakkını arayan Parlayan’ın telefonlarına ilgili, yetkili kimse çıkmıyor.

İleri sürülen bu iddialar ışığında Parlayan’ın yaptığı anlaşmanın karşılığı olan alın terinin karşılığını ödemekten neden imtina ediliyor. Mağdur olan Parlayan bu işleri yapmasa Düzköy sahasında bugün karşılaşma oynanır mıydı acaba. Hakkını talep eden Parlayan’ın bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olduğunu unutmamak gerek. Kısaca yaptığı işin karşılığını isteyen Parlayan’ı mağdur etmemek gerektiğini hatırlatmak isterim.

TRAFİK

Yazdım defalarca dile getirdim. Trafik kurallarına uymamayı marifet sayanların aymazlığı aldı başını gidiyor. Kardeşim burası Türkiye. Azıcık medeniyet denilen olgudan nasibinizi almışsanız kurallara uyum gösterirsiniz. Kurallara uymak için dikkat gösterenleri lütfen örnek alın.

Yaya geçitlerinde hala yayalara saygı gösterilmiyor. Direksiyon başına çıkıp sorumsuzluğu kendine meslek edinenlere sormak gerek o yaya geçidinde sizin yakınınız beklese, yada kaza geçirse neler hissedersiniz.

Trafikte magandalığı meslek edinenlere karşı yaptırımların daha da fazla olması gerekir. Arsız ardan anlamaz misali, direksiyon başında sorumsuzluğu kendisine meslek edinenlere verilecek cezalar daha da arttırılmalı gerekiyor. Bu magandalar inanın milleti canından bezdirdi. Bu kadar sorumsuzluk olur mu arkadaş.

Güzel olan gelişme yok mu? Var elbette direksiyon başında sorumluluk sahibi olan, yayaya saygı, trafik kurallarına uymak için dikkat gösterenlere teşekkür ediyorum. Bu arada yayalar da en az direksiyon başındakiler kadar dile getirdiklerimden kendine pay çıkarması gerektiğini belirtmek isterim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap