SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tanzim çadırları da çare olmadı
6.03.2019

Son bir yılda sebze fiyatları tarihi rekor kırdı. Fiyatlar maaş artışlarının beş katına kadar fırladı. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, TÜİK’in enflasyon verilerini değerlendirirken sebzede enflasyonun yüzde 95.25’e çıktığını açıkladı. Vay vatandaşım vay! Bir yılda nereden nereye geldik! Marketleri suçladılar, tanzim çadırları açtılar, ekonomik çöküş altında ezilen vatandaşımız sebze ve meyve almak için kuyruğa girdi. Bunlar da yetmedi fiyatların aşağı çekilmesine. Yetmez kardeşim yetmez; yılların birikintisi var, bu birikinti öyle çadırlarla tükenecek gibi değil.

Tanzim çadırlar bile çare olmuyor artık. Sebzedeki artış tarım ve gıda politikalarının da çöktüğünün göstergesi oldu. Kısaca ekonomi iflasa sürüklendi. Bu yanlış tarım politikası yüzünden küçük çiftçiler ile tüketiciler en büyük zararı gördü. Bu tablo karşısında hala seçim meydanlarında iktidarın her şeyi güllük gülistanlık göstermesi ise manidardır. Tarım ve gıdada dağıtım, tüketim, ithalat ve ihracat politikalarını yönlendiren ve pazara egemen olan güçler kazanan taraf oldu. Sebze ve meyvede marketleri suçlu ilan edip topu onlara yuvarlamak bile enflasyon artışını engelleyemedi. Yeri gelmişken söyleyeyim, siz bakmayın enflasyonun yüzde 19,67 açıklanmasına, o rakam en az yüzde 25’tir. Bunu da kime sorsanız söyler.

Başkan Çakar, nüfusun yaklaşık yüzde 20'sinin açlık sınırının altında, yüzde 60'tan fazlasının yoksulluk sınırının altında olmak üzere, toplam nüfusun yüzde 80'den fazlasının açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığına da dikkat çekmiş. Fazla söze gerek yok artık, Türkiye’nin ekonomisinin ve vatandaşımızın içinde bulunduğu durum bu. Bunların yok sayıldığı bir seçim yarışı izliyoruz. Vatandaşın cebi delik, mutfaklarda yangın bacayı sardı, açlık sınırı altında yaşayanların süt ve et ürünlerinden sonra yeterli miktarda sebze ve meyve tüketemez hale düştüğünü hatırlatmakta fayda var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap