SON DAKİKA
SON DAKİKA


30 Ağustos’a Selam Olsun
1.09.2022

Evinde, askerine çarık diken dedelerimize, çorap ören nenelerimize selam olsun. Kağnısı ile cepheye mermi taşıyan Eliflere, Fatmalara, Ayşelere selam olsun. Evindeki ununu, aşını, yağını, peynirini askerimizle paylaşan, köylümüze, çiftçimize selam olsun.

Dükkânında örsünde demire şekil veren, askerimize kılıç döven, tüfek yapan sıcak ateşin karşısında ter döken o usta ellere selam olsun. Namusunu, şerefini, kimliğini korumak için savaşa koşan Şerife Bacılara, Halide Onbaşılara, Halime Çavuşlara, Kara Fatmalara, Nene Hatunlara selam olsun. Köylerini, evlerini, camilerini düşmandan korumak için gece –gündüz nöbet tutan gerekirse canını veren Anadolu kadınına, erkeğine selam olsun.

Gece demeden, gündüz demeden; kar, çamur demeden cepheye koşan, düşmana aman vermeyen her yiğidimize selam olsun. Camilerimizde, köy odalarımızda ve evlerimizde ülkemizin bağımsızlığı için dua eden, fetva veren yurtsever din adamlarımıza selam olsun. Kimseye duyurmadan gidip Kocatepe’den, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir!” diye haykıran Başkumandan Gazi Mustafa Kemal’e selam olsun.

Mustafa Kemal’le cephede yerini alan Mareşal Fevzi Çakmak’a, Garp cephesi komutanı İsmet Paşa’ya, kuvvet komutanlarına selam olsun. Düşmanı kuşatan süvari birliklerimize, düşmana aman vermeyen kahraman piyade ve topçu birliklerimize selam olsun. Özgür bir ulus, bağımsız bir devlet için Anadolu’nun her yanından koşup gelen ve gazi meclisimizi oluşturan yurtseverlere selam olsun. Kurtuluş Savaşı’nda “Ya İstiklal ya ölüm!”diye haykıran, inançlı, duygulu, vatansever, ulussever Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına selam olsun.

“Altıda birdir yerin üstü de bir” diye haykıran şairlerimize, yazarlarımıza selam olsun. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsundan bir güneş gibi doğan, Amasya’da vatanın bütünün tehlikede olduğunu haykıran komutanlarımıza selam olsun. Erzurum, Sivas kongrelerinde birlik beraberliğin işaretini veren, düşmana karşı, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ayırımı yapılmaksızın topyekûn düşmana karşı cephelere koşturan komutanlarımıza selam olsun.

Meclis konuşmasında, “Biz buraya kaçmaya değil, ölmeye geldik,” diyen Diyap Ağa gibi vatanseverlere selam olsun. Yatılı bir okulun ranzalarında yatan, meclisteki okul sıralarında oturarak ülkenin kaderini belirleyen Gazi meclisimize selam olsun. Tarımda, siyasette, kültürde, eğitimde, sanayide, ülkemizin bağımsızlığında Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya omuz veren yurtsever yöneticilerimize selam olsun. Vatan uğruna, ulus uğruna, şehit olan, gazi olan kahramanlarımıza selam olsun. 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramımızı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bize armağan eden o yüce insanlara selam olsun.

SELAM OLSUN!         

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap