SON DAKİKA
SON DAKİKA


Anadolum
26.09.2022

Anadolu, uygarlıklar beşiği! Bereketli topraklarında onlarca ulus ve devlet barındıran büyük bir ülke! Canını, kanını topraklarına, seren insanların ülkesi! Evet, Anadolu topraklarında nereyi kazırsan kazı, hangi ovaya, dağa, taşa bakarsan bak, tarih fışkırır. Bize geçmişimizi anımsatır, geleceğe ışık tutar. Büyük devlet adamı ve siyasetçinin dediği gibi  ,”Biz öyle büyük bir ülke ve ulusuz ki içeriden hainler, dışarıdan düşmanlar ülkemizi yıkmak için uğraştı ve uğraşıyor ama yıkamıyor.”

Anadolu, Etilerin ülkesi. Eti ve Sümer uygarlıklarının filizlendiği topraklar! Ortadoğu’ya uygarlık götüren, bilim götüren insanların yaşadığı yer.

            Tarih 1071, Orta Asya’dan kopup gelen, Akdeniz’e, Ege’ye, Karadeniz’e ulaşmak için at koşturan, zaferler kazanan atalarımızın ülkesi! Bir kısrak başı gibi uzanan Anadolu’muza yerleşenlerin ülkesi. Gözlerini kırpmadan kendi ülkeleri için ateşe atlayan, çaba gösteren, ayakta duranların ülkesi! Seni dün olduğu gibi bugün de çağdaş uluslar seviyesinin üstüne çıkarmak için canlarını veren vermeye hazır insanların ülkesi!

Osman, Orhan Gazilerin kurduğu, Fatihlerin Kanunilerin yücelttiği bu toprakları korumak her Anadolu insanın temel görevidir. Yeni Osmanlıların ayak izlerini izleyen Jöntürkleri, 1908-1918 yılları arasında sahneye çıkan ama devamlı kan kaybeden buna karşı yeniden Osmanlıyı ayağa kaldırmak için vatanın tüm cephelerinde ölümüne savaşan kahramanların haklarını korumak için ayakta duranların ülkesi!

Önce  İttihat ve Terakki Cemiyeti, peşinden İttihat ve Terakki Partisi’nin de haklarını teslim etmek vicdani borcumuzdur. Anadolu halkının ve yöneticilerinin amacı tekti. Ülkenin bağımsızlığını korumak, başka ulusların egemenliği altına girmemek ve din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin ortak ülküde birleşen ve ortak yaşamı benimseyen ülke oluşturmaktı ve oluşturmak için bugünde çaba gösterenlerin ülkesi! Emperyalizmin doyum bilmez hedefi ve onların bekçiliğini yapan ulusları ve hatta onlara uşaklık yapan işbirlikçileri bu ulusun vatanseverleri unutmadı ve unutturmayacakların ülkesi!

Dünya tarihinin tarih sayfalarına geçirdiği, ölüm-kalım savaşı, Kurtuluş Savaşımızı kim inkâr edebilir ki? Çünkü emperyalizmle boğaz boğaza verilen bir kavgadır Türk Kurtuluş Savaşı. Bu savaşı verenlerin ülkesi! Dahi ve savaşçı kimliği ile büyük savaşa yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kumandasında can veren, vatan kuran bizim çocuklarımızı, Kuvayı  Milliye. Yaşamımızı borçlu olduğumuz vatanseverler ordusunun ülkesi!

Tam bağımsız ve çağdaş ulus oluşturma çabaları ve başarıların ancak tam 30 yıl sonra yeniden tepemize binen emperyalizm. Okyanus ötesinden gelen büyük tehlike. Gençlerin, vatanseverlerin yıllarca bağımsızlık savaşları. 12 Mart muhtırası, yetmedi 12 Eylül darbesi ve yüzlerce ülkücü, solcu vatansever gencimizin ölümü. Emperyalizmin bitmek, tükenmek bilmeyen sömürü anlayışı ve ülkenin çöküşünü hazırlayanların ülkesi! 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 230 bin kişinin askeri mahkemelerde yargılandığı,1.683.000 kişinin fişlendiği, 50 gencimizin idam edildiği, 170 gencimizin işkencede öldüğü Türkiye. Yetmedi Ortadoğu sömürüsü için oluşturulan yasal olmayan kuruluşlarla  40 yıldır  savaşanların ülkesi!  Sana selam olsun

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap