SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bekliyorum
6.01.2023

Kadınlar orda güzel, ince, sâf, leylîdir,

Hepsinin gözlerinde hüznün var.

Hepsi hemşiredir veyahut yâr; (Ahmet Haşim)

Şairden esinlenerek ben de diyorum ki; benim de 2023 yılından beklentilerim var. Hayallerim var. Biliyoruz ki bu yıl, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağız. Atatürk döneminde her on yılda bir kutlanan coşkulu kutlama, yüzüncü yılda da neden kutlanmasın ki?

Neden yönetimler, yalan söylemeden abartıya kaçmadan ülke için, insanımız için, insanlık için yaptıklarını topluma anlatmasınlar, neden insanımıza hesap vermesinler?

Ocak ayı geldi. Karakış, kapımızda, evimizde, tarlamızda bizimle birliktedir. Ama üşüyen, evsiz insanlarımız var. Her insanımızın ısınacak sobası, barınacak evi neden olmasın? Hiçbir insanımızda iş endişesi, işimi kaybederim düşüncesi olmasın.

2023 yılında, enflasyon sıfırlamış, paramız değer kazanmış, alın teri, en yüce değer olsun. Yalana dolana, üçkâğıtçılığa, rüşvete, hırsızlığa geçit vermeyen insanlar ülkesi olsun. Fabrikalar yeniden açılmış, ülkemiz işçi cenneti, karınlarımız tok, sırtlarımız pek olsun. İş kazaları gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizde de en aza insin.

Gerçek suçlu ile suçlu olmayanlar adalet yolu ile çözülsün. Kinle, siyası amaçla insanlar hapishanelere tıkılmasın. Siyası gücün emrinde olan yargıçlar, savcılar adalet makamından uzaklaştırılsın. İktidara bağlı olmayıp yasalara bağlı yargıçlar, görevde olsun, bu yargıçlar, adalet dağıtsın. Anayasaya bağlı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş yargıçlar mahkeme salonlarında görev yapsın.

Yandaş basın olmasın. Basın konseyi, basının tarafsız görev yapması için çaba göstersin. Mesleklerini doğru, güzel yapan kişileri ve meslek kuruluşlarını iktidar baskı altına almasın. Yazar, sanatkâr, bilim insanı doğruları yazıp söylediği için suçlanmasın.

Seçilenler üzerinde, atananlar egemenliği olmasın. Her atanan kişi, devlet memurudur. Siyası güce güvenerek milletvekilleri üzerinde baskı kurmaya çalışmasın. Yönetimin inadı uğruna, hırsları uğruna, görevini yapan kişiler, görevden alınmasın. Hele seçimle göreve gelmiş milletvekilleri, belediye başkanları siyasi ve keyfi olarak görevden uzaklaştırılmasın.

Seçimler yaklaşıyor, sandıktan kim çıkarsa iktidar o olsun. Siyasi oyunlar ve seçmen üzerinde baskı olmasın hatta böyle yapılacak endişesi hiç olmasın. Seçimle göreve gelen bireyler, yine seçimle görevlerini iktidara onurlu bir şekilde devretsin.

Sahte oylar ve göçmenlerin seçim kütüklerine yazılması gibi hileler olmasın. Seçimden, ülke insanımızın ve dünya uluslarının karşısında başımız dik, alnımız ak olarak çıkması; isteğimiz ve görevimiz olsun.

Binlerce öğrencimizi yeteri kadar beslenemiyor. Bu çocuklarımızın ve gençlerimizin karınlarını doyurmak ve barınmalarını sağlamak, seçilen iktidarın temel görevi olsun.

Köy okullarımız yeniden açılsın, taşımalı eğitime son verilsin. Okullar; insanca, uygarca eğitim veren kurumlar olsun. Öğrencilerimiz; Atatürk’ü, ülkemiz için şerefi ile namusu ile görev yapmış insanlarımızı tanısın ve onlara saygılı olsun.

2023 yılı, kalkınmış, tüketen ve üreten toplum olarak zamanını tamamlasın. Tarlalarımız, bahçelerimiz, bağlarımız yeni ve yerli ürünle dolsun. İnsanlar evinde, işyerinde, bağında bahçesinde mutlu olsun.

Çok şey mi istiyorum yoksa?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap