SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puandan fazlası
10.03.2024

LİGDE üçüncülük hedefleyen Trabzonspor dün sahasında son haftaların formda takımı Karagümrük’e konuk oldu. Teknik direktör Abdullah Avcı Uğurcan’ın yerine Muhammet Taha Tepe’ye forma verirken son haftaların formsuz ismi Enis Destan’ın yerine ise ön hatta Pepe’ye şans tanıdı. Oyun formasyonunda ise 4-3-3 sistemini kullanan Avcı’nın planları ilk 30 dakikada tutmasa da özellikle ilk devrenin son 15 dakikası itibariyle devreye girdi.

Özellikle Trabzonspor Trezeguet, Visca ve Eren ile önemli pozisyonlar bulmasına rağmen bunları değerlendiremeyince Karagümrük kornerde Marcao ile 1-0 öne geçti ve oyunun senaryosu bu dakikada itibaren tamamen değişti. Golün ardından ön alanda daha fazla oynamaya çalışan bir Trabzonspor izledik. Özellikle bu süreçte hem Bardhi, hem Pepe hem de Visca çok önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Ceza sahasında seken topu iyi tamamlayan Bardhi şansının da yardımıyla topu ağlara gönderdi ve skora eşitlik geldi. Golün ardından yine Trabzonspor önemli pozisyonlar bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi. Özellikle son 15 dakikalık performans beklenen ve özlenen performanstı. Trabzonspor bu performansı ikinci devrede de sürdürünce galibiyet kaçınılmaz oldu. Bu galibiyet hem üçüncü sıra için hem de özgüven için çok değerli ve önemliydi. 

Onuachu’nun yokluğunda sakatlığı atlamış ve fizik kondisyonu yerinde olanda bir Pepe her zaman Trabzonspor’a büyük katkılar sağlar. Nitekim dün oyunda kalma süresi artınca oda takıma çok büyük katkı sağladı. Hocanın Enis-Pepe değişikliği çok yerinde buluyorum. Bir parantezde taraftara açmak istiyorum. Alanya karşısında oynanan oyun ve alınan mağlubiyetin ardından yine tribünlerde alışık olduğumuz bir görüntü gördük. Taraftar hem hocaya hem de takıma ceza verdi. Benim görüşüm ligde üçüncülük hedefini kupada şampiyonluğu hedefleyen bir takımın taraftarının bana göre bu takıma destek olması gerekiyor. İyi günde o tribünde herkes olur. Önemli olan kötü günde takımına sahip çıkmaktır.

 

  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap