SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Akdeniz’de esemedi
15.01.2024

TRABZONSPOR Antalya deplasmanında Onuachu ve Larsen’in yokluğunda sağ bekte Mehmet Can, forvet hattında ise Enis Destan ile sahya çıktı. Maçın hemen başında Visca’nın sağ taraftan kestiği ortada cezası sahasında Bardhi’nin harika ikramını geri çevirmeyen Fountas Trabzonspor’un 1-0 öne geçirdi. Golün ardından Trabzonspor zaman zaman rakip kalede pozisyon bulmaya çalışsa da oyunun kontrolü tamamen Antalyaspor’un elindeydi.

ANTALYASPOR 90 dakika boyunca kompakt bir oyun anlayışını benimsedi. Golü daha fazla istedi, daha çok pozisyona girdi ve Trabzonspor’u oynatmadı. Maçın bana göre dönüm noktası Benkovic’in çizgi üzerinden harika bir müdahale çıkardığı top oldu. Bence yılın savunma oyuncusu ödülünün bu oyuncuya verilmesi lazım. İkinci yarıda yine ortada bir futbol seyrettik.

TRABZONSPOR daha çok oyunu kendi yarı alanında kabul etti ve Antalyaspor’a belli bir noktaya kadar müsaade ettikten sonra doğru alan ve adam markajı ile rakibine çok net bir gol fırsatı tanımadı. Bugün eksikleri göz önünde aldığımızda Trabzonspor’un oyununu eleştirebiliriz ancak kesinlikle ben mücadelesinin eleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

ELDEKİ malzeme ile Antalya gibi bir deplasmandan alınan 1 puanın bu şartlar altında gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Ligde Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir şampiyonluk yarışı var ancak Beşiktaş ve Trabzonspor arasında da inanılmaz bir üçüncülük yarışı olacak. Trabzonspor bu yarışta bu hafta itibarıyla yara almış olsa da bir an önce toparlanıp yoluna devam etmeli. Trabzonspor’da Enis Destan birinci forvet olmaz. Enis’e top atılmış mı? Atılmamış ancak oyuncu kendini belli eder. İyi bir alternatif ancak as takımda bu performansı ile oynayamaz.

HAKEME de bir parantez açmak istiyorum... Bazı pozisyonlarda gri olarak benim değerlendiğim pozisyonları es geçti ve maçın kaderi ile oynadı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap