SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’da Pendik’te Esti
19.02.2024

Trabzonspor üçüncü sıra için Pendik deplasmanında çok kritik bir maça çıktı. Siyah ile Beyaz kadar fark edecek bir ilk devre ikinci devre izleyen Trabzonspor’da kaliteli isimler ayakta kalınca hem çok kritik bir üç puan alındı hem de üçüncü sıra için burası benim mesajı verildi. Oyunun ilk devresi hem teknik heyet için hem taraflar hem de biz yorumcular için bir züldü. İlk devrede iki takımında risk almadan oynayınca zevksiz ve tatsız bir 45 dakika izledik. İkinci devrede hem Pendikspor hem de Trabzonspor oyuna daha istekli başladı. Özellikle oyunu Trabzonspor lehine çeviren Fernandez-Umut Güneş değişikliği ile birlikte Trabzonspor hem üçüncü bölgede daha fazla adamla göründü hem de Umut Güneş’in yarattığı pas opsiyonları ile birçok pozisyon izledik. Nitekim kilitlenen maçların anahtarı duran topta ceza sahası içerisinde yaşanan karambol iyi değerlendiren Trezeguet büyük bir kurnazlıkla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Golün ardından Meuiner yine usta işi bir asistle Enis Destan’a adeta alda at dedi Enis’te ortaya yakışır bir kafa golü ile farkı ikiye çıkardı ve iyice takımını rahatlattı. Burada kritik nokta hem Hatayspor maçı hem de Pendikspor maçı Trabzonspor’un performansını değerlendirme noktasında yeterli değil. Her oyunun kendi içerisinde hikayeleri vardı. Trabzonspor’un adına son iki haftada ki en olumlu nokta ise hem Hatasyspor maçında hem de Pendikspor karşısında gol yemeden maç kazanılması. Ligde üçüncülük koltuğunu sağlama alan Trabzonspor hem ligi üçüncü bitirir hemde kupayı alırsa bu kadar şansızlıklara rağmen bu sezon başarılı olmuş diyebiliriz.

Trabzonspor Hatayspor galibiyetinin ardından Pendikspor ile çok kritik bir maça çıktı. İlk devrede her iki takımda yoklara oynadı. Trabzonspor Visca ve Bardhi’nin şutları ile pozisyon girişi dışında ilk devrede zevksiz bir 45 dakikada izledik. Trabzonspor ikinci yarıda Fernandez’in oyundan çıkması ve Umut Güneş’in oyuna geçmesiyle birlikte orta alan daha işlev hale geldi. İkinci yarının başlarında kenar ortalardan Pendikspor iyi vurmaadı. Atılan kornerde Enis topu indiriyor ve Trezeguet topu ağlara göndererek oyunun kilidini çözüyor. Bu dakikadan sonra yorulan bir Pendikspor izedik. Özellikle son 20 dakikada Trabzonspor oyunun tamamen hakimiydi. Geldiğin günden beri yazıyoruz. Meuiner çok büyük kalite ve çok büyük oyuncu. Yine kalitesini ortaya koydu ve Enis’e harika bir asist yaptı. Enis’de son haftalardaki şansızlığını kırmış oldu. Trabzonspor ikinci yarıda çok daha iyi oynayarak üçüncülük için iddiasını sürdü. Pendikspor Trabzonspor’un rakibi olamaz. Trabzonspor önümüzdeki maçları kazanarak üçüncü sırayı sağlama alması lazım. Kupayıda alrısak bu yılda kötü hgidişato başarılı olur.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap