SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına dokuz doğurttu
9.02.2024

Trabzonspor, Beşiktaş mağlubiyetinin yaralarını sarmak ve kupada son 8 takım arasına girmek için dün kupada Ankara’da Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Öncelikle şunu belirteyim, zemin çok kötüydü. Bu zeminde bırakın futbol oynamayı ayakta durmak bile zordu.


Trabzonspor ilk dakikalarda Trezeguet, Visca ve Umut Güneş’in şutlarıyla gol aradı. Ancak bu girişimler çok etkili olmadı. Beklenenin aksine çok etkili bir oyun oy nayan Gençlerbirliği izledik. Kaliteli pas yapan bir Gençlerbirliğ i vardı sahada. Nitekim 14’üncü dakikada Melih, Maradonavari bir gol attı. Santradan topu alan Melih, 50 metre top sürüyor, önüne gelen Fernandez’i, arkasından da sağ bek Mehmet Can’ı, sağa sola adeta yatırıyor, kaldırıyor. Kaleci Uğurcan çıkıyor, arkada kademeye giren Denswil ve Eren’in yanından topu ağlarla buluşturuyor. Bana bu gol Maradona’nın Dünya Kupası’nda İngiltere’ye attığı golü hatırlattı. Gerçekten harika bir goldü. Golden sonra Trabzonspor’un beraberlik için atakları oldu ancak kaleci Ertuğrul’u geçemedi. Ve ilk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıda Mehmet Can’ın yerine Tomas Meunier girdi. Bu oyuncuya parantez açmak istiyorum. Oyun kalitesi çok yüksek, PSG’de oynamış, etkili bir oyuncu. Topu da çok iyi kullanıyor. Kumaşını ilk maçtan belli etti. Uzatmaya götüren golün asistini de o yaptı. Bence orta sahada da oynayabilir, Trabzonspor üç yönlü bir oyuncu alarak iy i bir transfer yaptı. Gençlerbirliği 50’nci dakikada çok önemli bir gol kaçırdı, bence maçın kırılma anı buydu. Gol olsaydı Gençlerbirliği üst tura çıkardı. Her hafta yazıyorum. Enis Destan Trabzonspor’un forveti değil. Koşuyor, mücadele ediyor, çok iyi niyetli, hırslı ama Trabzonspor’un daha kaliteli bir isme ihtiyacı var. Boşuna konuşmuyoruz. Beşiktaş’ta Semih’e bakıyorsun. Bir de Enis’e bakıyorsun. Dediğim g ibi iyi mücadele ediyor ama yetersiz. Daha .ok .alışması lazım. Bir de Visca ve Trezeguet yeteri kadar Enis’e yardımcı olamıyor. Bu iki tecrübeli isim Enis’le çok iyi pas alışverişi yapamadılar. Uyumsuz bir for vet hattı izledik. Maçın sonlarında istifa sesleri yükselirken, 90+6’da Tomas Meunier’in ortasında Eren’in kafa golü geldi. Maç uzatmaya gitti. Uzatmanın ilk devresinin sonunda ise Vişça’nın pası sonrası gelen Trezeguet’in nefis golü, Trabzonspor’u çeyrek finale çıkardı. Oynanan futbol taraftara dokuz doğurttu. Yine de .nemli olan son 8’e kalmaktı, bunu da başardık.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap