SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına evinde kayıp
18.03.2024
Trabzonspor, Fenerbahçe maçına müthiş seyirci desteği ile çıktı. Galatasaray’ın kazandığı haftada Fenerbahçe’nin mutlak 3 puana ihtiyacı var. Ve maça da öyle başladılar.
Trabzonspor açısından ise Beşiktaş’ın kaybettiği haftada hem üçüncülük koltuğunu sağlama almak hem de seyirci ile tam bir barışma maçıydı. Maçın başında her iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe ilk bölümde daha çok topla oynayan, daha çok pas yapan takım görüntüsündeydi. Abdullah Avcı’nın çift santrfor ile oynaması bana göre büyük hataydı. Fenerbahçe’nin orta sahası karşısında Berat ve Mendy yok oldular. Trabzonspor’un en önemli hücum silahı Trezeguet ilk yarım saat topla buluşamadı. Bunda en büyük etken ise Abdullah Avcı’nın yanlış oyun sistemi oldu. Trezeguet sürekli sol çizgide markaj altında kaldı. Tandemde bugün şans bulan Fernandez Dzeko’yu çok iyi marke etti. İlk golde Uğurcan’a seslenmek istiyorum. Avrupa hayali var. Milli takım kalesini koruyacak.
Kardeşim oradan o gol yenir mi? Büyük takım kalecisi böyle gol yemez. İlk 30 dakikadan sonra Trabzonspor üçüncü bölgede üretmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Trabzonspor’un tek ve ilk ciddi atağında Pepe’nin harika pasında Enis Destan boş kaleye topu gönderemedi. Bu pozisyonda Ferdi’nin muhteşem müdahalesi vardı. Abdullah Avcı’ya sesleniyorum… Fred gibi bir oyuncu ile kim oynar? Böyle kaliteli bir oyuncu bu kadar boş bırakılır mı? Bu maçta bu takım çift santrfor oynamaz hocam.
Trabzonspor Bardhi değişikliği ile maça ortak olsa da son dakikalarda yenen amatörce gol ikinci yarıdaki güzel oyunu gölgeledi. Atılan üçüncü gol öncesinde Umut Bozok’a yapılan faulü es geçen Halil Umut Meler 3 puanı resmen Fenerbahçe’ye hediye etti.
Bence Abdullah Avcı’nın yanlış taktiği ve oyuncu kalitesi maçın sonucunu belirledi. Trabzonspor hem seyirci ile barışma fırsatını kaçırdı hem de Beşiktaş’ın kaybettiği haftada üçüncülük koltuğunu sağlama alma şansını.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap