SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kartal’ı Parçaladı
18.09.2023

Her iki takım da milli ara sonrası karşılaşmaya temkinli başladı. Trabzonspor'da teknik direktör Nenad Bjelica, yeni transferlerden Mendy ve Onuachu'yu ilk 11'de sahaya sürdü. Onuachu da çok iyi performans ortaya koydu ancak Mendy bambaşka bir oyuncu. Yıllardır Trabzon'a ve Türk futbolunda görülmemiş bir ön libero profili çizdi. Trabzonspor'un bence yaz transfer döneminde en iyi transferi. Maçın hakemine değinmeden geçemeyeğim… Resmen sahaya Beşiktaş'ın 12'nci adamı olarak çıkmış. Bütün takdir haklarını Beşiktaş lehine kullandı. Allah'ın adaleti var ama. Mendy’nin faulünü pas geçti ancak pozisyonun devamında Bardhi'nin muhteşem asistinde Onuachu klasına yakışır bir golle Trabzonspor'u 1-0 öne geçirmeyi başardı. Bu golün ardından daha iştahlı oynayan Trabzonspor Bakasetas'ın çok güzel frikik golüyle farkı ikiye çıkardı ve iyice rahatladı.

Trabzonspor'un geçen sezondan beri gelen en büyük sıkıntısı iki bek oyuncusunun oyuna olumlu yönde katkı vermemesiydi. Beklerimiz biraz sıkıntılı. Orta sahada Abdülkadir Ömür ve Bakasetas adeta yoklara oynadı. Visca'yı da bu iki oyuncunun yanına eklersek kendi kalitelerinin çok altında kaldılar. Şayet bu oyuncular eski formlarında olsa ilk yarı 2-0 değil en az 5-0 biterdi. İlk devrenin son dakikalarında Mendy’nin harika şutu direkte patladı. Trabzonspor'un bu maçtaki negatif yönden en dikkat çekici yeri ise savunma ve kaleci arasında yaşanan uyum sorunuydu.

 Özellikle Uğurcan'ın konsantrasyon eksiliği olduğu apaçık ortada. Birçok pozisyonda çok kritik hatalar yapmasına rağmen takım arkadaşları onun hatalarını toparladı. Daha dikkatli olması lazım. Trabzonspor hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda oyunu bölüm bölüm rakibine verse de ne yaptığını bilerek ve bir taktik varyasyon içersinde oynadı. Bu galibiyet, hem hocaya hem oyunculara hem camiaya hem de yönetime özgüven kazandırdı. Trabzonspor lige asıl şimdi başladı. Bundan sonra rakipler düşünsün.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap