SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına yükselişte
11.11.2023

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe deplasmanında sansasyonel bir galibiyet alan Trabzonspor dün gece sahasında Konyaspor’u konuk etti. Önceki maçlara oranla tribünleri büyük bölümü dolu olurken fırtına Konyaspor’u yenerek hem çıkışı sürdürmek hem de zirveye bir adım daha yaklaşmak için sahaya çıktı. Ancak özellikle ilk 45 dakikada evdeki hesabın çarşıya uyduğunu pek söyleyemeyiz. Ancak ikinci yarı atılan güzel goller ve oynanan oyun galibiyeti beraberinde getirdi.  İlk 10 dakika taraftarın baskısıyla maça önde başlayan Trabzonspor Onuachu ile iki önemli pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonların akabinde sahada ne yaptığı bile akıllı oynayan bir Konyaspor vardı. Trabzonspor’u ikinci bölgede karşılayan konuk ekibi oyunu orta alan sıkıştırarak hem Trabzonspor’a şans tanımadı hem de yakaladığı kontra atak fırsatları ile Trabzonspor kalesinde önemli pozisyonlar buldu.

Özellikle Calvo’nun bir metreden topu direğe nişanlaması Trabzonspor adına şans Konyaspor adına ise şansızlık oldu. İlk 10 dakika dışında oyundan olmayan bir Trabzonspor izledik . İlk 20 dakika Pepe’nin ayağına top bir kez geldi. Pepe gibi kalibresi yüksek bir oyun nasıl topla buluşamaz anlamakta zorluk çekiyorum.  Attığımız ilk golde Pepe’ye top geldiğinde neler olacağını hep birlikte gördük. İkinci devrede oyun hem oraya hem buraya gitse de kaliteli ayaklar sonucu belirledi. Özellikle Onuachu’nun attığı ikinci gol muazzamdı. Trabzonspor  ilk devrede sahadan soldan Onuachu’yu besleyemedi. Ancak ikinci devrede doğru oyun planını uygulayınca golleri de peş peşe buldu. Abdullah Avcı’ya seslenmek istiyorum. Onuachu gibi bir oyuncumuz var ancak orta gelmiyor. Fenerbahçe maçının ardından alınan bu galibiyetin çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bu galibiyet Trabzonspor adına çok değerliydi. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap