SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'nın Moral Galibiyeti
24.10.2023

Trabzonspor’da Abdullah Avcı dün ilk maçına çıktı. Alanyaspor karşısında maça iyi başlayan bir Trabzonspor izledik. İlk 10-15 dakika biraz daha baskılı göründük. Berat’ın önde kaptığı toplarla Visca’nın girdiği iki pozisyon var. Birinde kaleci Ertuğrul başarlıydı, diğeri de auta gitti. O dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan bir Alanyaspor izledik. Daha iyi top yaptılar, daha çok pas yaptılar. Ta ki ilk yarının sonuna kadar bu böyle devam etti. Trabzonspor’da Mehmetcan, Berat, Mendy’nin hatalı geri paslarından üç net gol pozisyonu bulan Alanyaspor, kaleci Uğurcan’ı geçemedi. Trabzonspor özellikle ilk yarının son 15 dakikalık diliminde zor anlar yaşadı. Beklerin arkasına atılan toplar Trabzonspor kalesinde tehlikeli oldu. Eduardo ve Oğuz, Trabzonspor’u bunalttı. Alanyaspor takım halinde Trabzonspor’a fazla boşluk bırakmadı.

İkinci yarıda daha derli toplu oynayan bir Trabzonspor izledik. Ancak sağ bek Mehmetcan’ın yaptığı ortalar hep yerdendi, Onuachu gibi bir santrforumuz var, neden ortaları havadan atamıyoruz? Maçın iyilerinden Oğuz’un hatalı geri pasında topu kapan Onuachu’nun, ceza sahasına kadar getirdiği top ağlarla buluştu. Her ne kadar Aliti golü kendi kalesine atsa da bu golde Onuachu’nun büyük payı vardı. Fizik gücüyle topu saklaması, iki oyuncuya çalım atması önemliydi.

İlk yarının ilk 15 dakikalık diliminde olduğu gibi ikinci yarıda kalesinde fazla pozisyon vermeyen bir Trabzonspor izledik. Uğurcan biraz daha rahat etti. Trabzonspor önde biraz baskı kurdu. Yapılan değişiklikler sonrasında Fountas oyuna girdi, iki gol attı ancak ikisi de haklı olarak ofsayttı. Pepe idmansız, formsuz göründü. Kaliteli ama bence tam hazır değil. Yoksa tozu dumana katar. Netice itibarıyla Avcı aldığı bu galibiyetle hem taraftara hem de yönetime rahatlık getirdi. Artık önümüze bakacağız. Galatasaray ve Fenerbahçe favori. Trabzonspor’un bu tırmanışıyla ilk 4’e gireceğini düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap